eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Kánikula, eső és hidegfront is terheli a szervezetünket

Kánikula, eső és hidegfront is terheli a szervezetünket

Nagyon nagy meleg lesz, Török László meteorológus az InfoRádióban elmondta, szerdán akár 33 fokot is mérhetnek kora délután Budapesten, estétől azonban egy hidegfront hoz enyhülést.

Az előrejelzések szerint szerdán kánikula lesz Budapesten, délután a főváros több pontján is jóval 30 fok fölé emelkedhet a hőmérséklet – mondta Török László, meteorológus.

Kánikula, eső és hidegfront is terheli a szervezetünket

"Valóban nagyon meleg időre számíthatunk, ebben az évben ilyen még nem is volt. A délutáni órákban 28-33 fokos hőmérséklet terheli a szervezetünket. Észak felől egy hidegfront közeledik, ami már napközben kifejti a hatását. A hidegfront előtti labilis levegő miatt egyre több helyen és egyre nagyobb gomolyfelhők képződnek. Már a délelőtti órákban előfordulhatnak záporok, zivatarok, délután és este pedig egyre többfelé. Budapesten délelőtt még kicsi a valószínűsége, délután pedig nagy valószínűséggel várhatóak."

Török László azt is elmondta, hogy a kánikula után délutántól a csapadékos helyeken átmenetileg több fokos lehűlés következhet.

"A csapadék lehűti a levegőt, de nem biztos, hogy mindenhol esni fog. Ahol nem, lassabban hűl a levegő. A hidegfront mozgása lelassul majd, csütörtökön is felettünk marad, ezért a gomolyfelhőkből zivatarokra és záporokra továbbra is számítani kell."

Az előrejelzés szerint azonban olyan nagy mennyiségű csapadék, mint a múlt heti özönvízszerű esőzés, nem valószínű szerdán Budapesten.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×