eur:
392.22
usd:
367.13
bux:
0
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Veronai buszbaleset: itt az újabb állásfoglalás

Veronai buszbaleset: itt az újabb állásfoglalás

Megvizsgálta az érintett biztosító eljárását a biztosítók szövetsége.

A gyászoló szülők szerint méltánytalan összeget ajánlott a Veronában balesetet szenvedő busz biztosítója, a társaság szerint azonban a magyar gyakorlat maximumát fizették ki a károsultaknak. Most elkészült a Magyar Biztosítók Szövetségének (MABISZ) állásfoglalása.

"A szervezet munkatársai az ügy súlyosságára és tragikusságára való tekintettel szakértői szinten informálódtak a kárrendezés körülményeiről. Ez alapján azt állapították meg, hogy a veronai buszbalesetben érintett biztosító a lehető legmesszemenőbben figyelembe vette az ilyenkor szükséges körülményeket" - mondta el az InfoRádiónak Gilyén Ágnes, a szövetség szóvivője. "Már a kezdetkor külön kárszakértőket rendelt ki a feladatra, külön emailt, külön telefonszámot biztosított. A nevesíthető, anyagi károkat a lehető leggyorsabban rendezte" - sorolta a szóvivő. 

A MABISZ álláspontja az, hogy a biztosító valóban kiemelten és megfelelően kezeli ezt az ügyet.

A Magyarországon ilyenkor szokásos, a bírói gyakorlatban megítélt legmagasabb összegeket fizette és fizeti ki a januári veronai buszbaleset károsultjainak a biztosító - olvasható a Magyar Biztosítók Szövetségének állásfoglalásában. Ezzel kapcsolatban Gilyén Ágnes elmondta: nem beszélhetnek sem az összegekről, sem más konkrétumokról a biztosítási titok miatt. Szerinte ezért is fedte viszonylagos homály az érintett biztosító kárrendezését.

Vizsgálatukban ugyanakkor utánanéztek a bírósági gyakorlatnak, a szakértőik a biztosítási titok figyelembe vételével informálódtak arról, hogy milyen összegű megajánlások és kifizetések történtek (itt tudni kell, hogy a sérelemdíj felajánlása hozzátartozónként történik, nem családonként). Azt állapították meg, hogy a bírósági gyakorlatban szereplő legmagasabb összegeknél magasabb vagy azt megközelítő összegekről volt szó - mondta el a szóvivő.

Az olasz ügyészség hétfőn közölte, hogy lezárta a nyomozást a veronai buszbaleset ügyében. A jegyzőkönyvet átadták a milánói főkonzulátusnak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Sárkány, Krokodil és Ragyogás – ezek lehetnek a pusztító izraeli bosszúállók

Sárkány, Krokodil és Ragyogás – ezek lehetnek a pusztító izraeli bosszúállók

Izrael bejelentette, hogy nem hagyja válasz nélkül Irán tömeges drón- és rakétatámadását. Dél-Libanonban már meg is ölték a Hezbollah néhány fontos parancsnokát, de lehet, hogy Jeruzsálemben ennyivel nem fogják beérni. Szakértők most azt találgatják, vajon hogyan vághatna vissza Izrael a határaitól több mint ezer kilométerre lévő Iránnak.

Vágujhelyi Ferenc az Arénában: mostantól azonnal fellép a NAV az önrevízióval visszaélők ellen

Az önrevízióval visszaélők csalárd gazdálkodása miatt versenyelőnyre tesznek szert a becsületes gazdálkodókkal szemben, és ezt nem tudjuk megengedni – mondta Vágujhelyi Ferenc, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az szja-bevalllásokról, az eÁFA-rendszer előnyeiről, az idén kiemelten ellenőrzött területekről és arról is, hogy az adóhatósági büntetés miért hatékonyabb, mint a büntetőeljárási szankció.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×