eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Az ország legnagyobb körhídja épül Hódmezővásárhelynél

Az ország legnagyobb körhídja épül Hódmezővásárhelynél

2016 végén kezdődött el a hódmezővásárhelyi északi elkerülő építése, a tizenhárom és fél kilométeres új autóút mentesíti leglátványosabb, egyben legvitatottabb pontja egy harminc méter sugarú, a vasutat és a közutat külön szintben keresztező körhíd lesz.

A nettó 28 milliárd forintos beruházás Hódmezővásárhelyt tehermentesíti a 47-es főút átmenő forgalmától – a városhatáron túl köti össze a Kutasit a Szegedi úttal. Az új összekötő útszakasz a déli és az északi elkerülőhöz csatlakozva egy komplett körgyűrűt fon majd a város köré, ennek köszönhetően napi 18 ezer átmenő gépkocsi tűnhet el a belterületi utakról - írja az autoszektor.hu.

Az ország legnagyobb körhídja épül Hódmezővásárhelynél

A 13,4 kilométer hosszú, kétszer egysávos új nyomvonalú úton Kopáncsnál a Szeged–Békéscsaba vasútvonal és a meglévő 47-es főút felett egyedi, 30 méter sugarú körhíd épül, mely különszintű körforgalmú csomóponttal csatlakozik a főúthoz. Ilyen körhidas csomópont Magyarországon egyedül Budaörsnél épült az M1/M7 autópálya felett, a Csongrád megyei azonban nagyobb lesz.

A helyi képviselő-testület most megvalósíthatósági tanulmányt készíttet egy kilátóra, amely a körhíd közepén épülne meg. Ez lenne a város „kapuja" és kidolgozzák azt is, hogyan lehetne a kilátót megközelíteni. 

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×