A gyes is beleszámítana a pedagógusi előmenetelbe - lapszemle

Infostart
2017. május 23. 09:34
A Magyar Idők arról ír, hogy az őszre kiírt másodfokú tárgyalásra akár megismerhetővé is válhat az úgynevezett kémper lényege. A Magyar Nemzet cikke szerint 10 év gyakorlat után beleszámítaná a gyest és a gyedet is a pedagógusi előmenetelbe a Nemzeti Pedagógus Kar, emellett pedig az intézményvezetői életpályamodell bevezetését is javasolni fogják.

A Magyar Idők arról ír, hogy az őszre kiírt másodfokú tárgyalásra akár megismerhetővé is válhat az úgynevezett kémper lényege. A titokgazda felülvizsgálja az ügy titkosítását, és – a személyes adatok kivételével – várhatóan nyilvánosságra kerülhetnek a Gyurcsány-kormány idején az elhárítást megrázó, a két titkosszolgálati vezető és a szakminiszter kémkedési ügyének részletei.

A Világgazdaság cikke szerint, a munkaadók szerint a cég hírneve, míg a diákok szerint a versenyképes fizetés a legfontosabb tényező az ideális munkahely kiválasztásakor. A vállalatok saját bevallása szerint a lelkes hozzáállás a legfontosabb egy pályakezdő munkatárs felvételekor, míg a diákok úgy vélik, a kiválasztásnál a nyelvtudás a legmeghatározóbb tényező – áll egy friss kutatásban. A cégek mindössze 41 százaléka jelölte meg a felvételi döntés három legfontosabb tényezője között a konkrét szakterület ismeretét.

A Magyar Nemzet arról ír, hogy engedély nélkül rendeztek terepautó versenyt április 29-én a Tolna megyei Szendereshez közeli védett terülten, több Natura 2000-területet is érintve. A mintegy ötven terepautós több hektáron okozott pusztítást, néhol visszafordíthatatlan károkat.

A Magyar Nemzet cikke szerint 10 év gyakorlat után beleszámítaná a gyest és a gyedet is a pedagógusi előmenetelbe a Nemzeti Pedagógus Kar, emellett pedig az intézményvezetői életpályamodell bevezetését is javasolni fogják. Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős helyettes államtitkár arról beszélt, akár már napokon belül megjelenhet a tankerületi tanácsok megalakulását, illetve a köznevelési kerekasztal jogszabályi hátterét szabályozó rendelet.

A Magyar Idők arról ír, hogy az egy hónappal ezelőtti hóesés és fagy nagyon komoly károkat okozott a Budapest környéki erdőkben, amelyeket a Pilisi Parkerdő Zrt. munkatársai a mai napig csak részben tudtak helyreállítani. A térségben ráadásul egy új pókhálósmoly-faj felütötte a fejét.

A napi.hu cikke szerint 45 milliárdért vesz autókat az állam. A Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság nyílt közbeszerzést írt ki a rendvédelmi szervek és a honvédelmi szervezetek részére történő gépjárművek beszerzése.

A portfolio.hu arról ír, hogy Wolf László, az OTP vezérigazgató-helyettese beszélt a bank akvizíciós terveiről. Június végén vagy július elején érkezhet arról ír, hogy megvásárolhatja-e a National Bank of Greece román leánybankját, a Banca Romanescát az OTP, amely így 7-8 százalékra növelheti részesedését Romániában.

A Magyar Nemzet cikke szerint hosszú évek rossz tapasztalata után reménnyel tölti el a magyar buszgyártókat Varga Mihálynak az a nyilatkozata, amely szerint a következő években hazai megrendelések révén futtatják fel az ágazatot. Új buszokra nagy szükség van, hiszen a nagy flottakezelők járműparkja rendkívül elöregedett. A lap szerint már az is eredmény lenne, ha nem diszkriminálnák a hazai cégeket.

A Magyar Idők arról ír, garantált béremelést vár a kormány a turisztikai vállalkozásoktól. A lapnak interjút adott Guller Zoltán. A Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója közölte, a január elsejétől emelkedhet a turizmusban dolgozók átlagjövedelme, ami az állam részéről áfacsökkenés, a munkaadók felől garanciavállalás útján valósulhat meg.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Lapszemle 1
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Lapszemle 2
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Gazdasági lapszemle
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást