eur:
394.13
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta
Hiába a panaszok, nem akarják szabályozni az iskolai kirándulásokat

Hiába a panaszok, nem akarják szabályozni az iskolai kirándulásokat

Az iskola pedagógiai programja határozza meg, hogy mikorra szervezik az iskolai kirándulásokat. A Klebelsberg Központ szakmai elnökhelyettese szerint nem tervezik, hogy központilag szabályozzák ezt a kérdést, de az iskolavezetők figyelmét felhívták arra, hogy körültekintően válasszanak autóbuszokat.

A fuvarozók szerint ilyen rövid időtávon nincs elegendő jó minőségű busz a rengeteg kiránduló osztály számára, ezért célszerű volna széthúzni időben azt az intervallumot, amikor az iskolák, óvodák buszos kirándulásokra indulnak.

Semmilyen központi szabályozás nincs a kirándulásokra vonatkozóan, még az sem, hogyan kell ilyen programokat szervezni – közölte a fentiekkel kapcsolatban a Klebelsberg Központ szakmai elnökhelyettese. Hajnal Gabriella hozzátette, ebben

minden iskola teljes autonómiát élvez.

„Ez mindig így volt, ha a saját gyerekkorára visszagondol, akkor is májusban voltak a kirándulások. Egyrészt mert akkor van jó idő, másrészt az intézményvezetők úgy értékelik, ilyenkor fáradtabbak a gyerekek, és az is fontos, hogy ahol érettségi van, teljes legyen a nyugalom az intézményben.”

A Klebelsberg Központ nem is tervezi az iskolai kirándulások szervezésének szabályozását, ahogy a szakmai elnökhelyettes véleménye szerint az iskolák sem. Hajnal Gabriella hozzátette, sokkal jobban felborítja a menetrendet, ha különböző időpontban mennek kirándulni az osztályok.

„A szeptember-október még ilyen időszak, akkor erdei iskolák vannak.”

Ez a kérdés azért lett most érdekes, mert a buszokat végre ellenőrizni kell – mondta a Klebelsberg Központ szakmai elnökhelyettese. Hajnal Gabriella hozzátette, most azért lehet ez probléma, mert eddig nem biztonságos buszokkal mentek.

„Az iskolák útmutatást kaptak, felhívtuk a figyelmüket, hogy be kell szerezniük a fuvarozócégtől egy nyilatkozatot, hogy a busz minden előírásnak megfelel és teljes biztonságban szállítja a gyerekeket.”

Hajnal Gabriella hangsúlyozta, minden intézménynek kötelessége, hogy ügyeljen a gyerekekre.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 21:46
×
×
×
×