eur:
393.63
usd:
364.79
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Új tarifát akarnak a budapesti taxisok

Új tarifát akarnak a budapesti taxisok

Egyelőre elmarad a taxisok demonstrációja, mert a héten átadják rendeletmódosítási elképzeléseiket a városháza képviselőinek. Komolyabb ellenőrzéseket akarnak, és változtatnának a tarifákon is.

Reményeik szerint tárgyalások kezdődnek a főváros és köztük a budapesti taxis szabályozás lehetséges módosításáról – mondta Czifery Csaba, az éppen bejegyzés alatt álló Európai Taxis Egyesület alelnöke a Népszavának. Budapesti taxisok egy csoportja demonstrációra készül a városháza körül, ha nem tudnak tárgyalásokat kezdeményezni a fővárosi önkormányzattal a működésüket szabályozó rendelet módosításairól.

Három témakörben szeretnének változásokat:

  • Az ellenőrzések erősítését és kiterjesztését szeretnék elérni, mert számos olyan vállalkozás van, amelyik személyszállítást végez a fővárosban, mégis kibújik a taxisrendelet alól.
  • Módosítanának a jövő év elejéről életbe lépő Euro5-ös szabályon. Januártól csak Euro5-ös környezetvédelmi besorolású motorral működő autóval lehet taxizni a fővárosban, viszont a taxisok szerint egy egyébként az összes elvárt paraméternek megfelelő gépjárművel 10 éves koráig lehetne szolgáltatást nyújtani.
  • A tarifatáblához is hozzányúlnának: egy hétvégi, ünnepnapi díjcsomagot is bevezetnének, ami „rendes munkaidőn túli” időszakokra szólna. Jelenleg egységes, kilométerenkénti 280 forintos tarifa van. A kért változtatás mértékét nem kívánták elárulni.
Címlapról ajánljuk

A lelki álomkórtól óv Ferenc pápa a keresztút meditációjában

Az elnyomástól és igazságtalanságtól megalázott Krisztusok, a háború őrültsége miatt mosolyukat vesztett gyermekek és a bántalmazást elszenvedő nők a főszereplői a nagypéntek esti keresztút állomásain elhangzó meditációknak, melyeknek szövegét első alkalommal Ferenc pápa írta.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×