eur:
393.25
usd:
368.05
bux:
65956.65
2024. április 24. szerda György
Mégis lehet áram a kerítésben

Mégis lehet áram a kerítésben

Egyre többen kerítik körbe villanypásztorral a földjeiket, de arra is sok példát találni, hogy a kerítést szerelik fel elektromos védődrótokkal.

A napokban futott végig a hír a sajtón, hogy a magyar-szerb határon áramot vezettek a kerítésbe, emiatt egy munkás megsérült. A Belügyminisztérium tájékoztatása szerint az európai uniós előírásoknak megfelel a határzárba épített elektromos rendszer, emberi életre nem veszélyes.

A Délmagyarország körülnézett, hogyan megy a villanypásztorüzlet. Kiderült, hogy jóval többen vásárolnak, mint tíz évvel ezelőtt, de teljesen veszélytelennek tartják a szerkezetet.

Sokan nem állattartáshoz használják, hanem a földterületeiket védik.

A lap szinte minden földterület mellett talált villanypásztort, és a megkérdezett szakértő inkább annak a veszélyére figyelmeztetett, hogy van, aki maszekol, és saját kútfőből eszkábál elektromos kerítést, de többnyire arról számolnak be a kísérletezők, hogy nem működött az általuk barkácsolt védelem. 

Az élő őrzés töredékéért tudja üzemeltetni az elektromos védőberendezést

a szegedi Ingatlankezelő és Vagyongazdálkodó Zrt., amely egy tankertet és az ásotthalmi Fatima házat védi elektromos berendezéssel. Az emberi életre egyik sem veszélyes, teljesen szabvány szerinti szerkezetek, azért döntöttek emellett, mert a védőberendezés beszerzése az élő őrzés három havi költségébe kerül, majd ezt követően pár ezer forint havonta a fizetnivaló.

"Az utolsó téglát is elhordták volna az ásotthalmi tanyavilágban levő Fatima házból, ha nem teszünk valamit" – tette hozzá Kardos Kálmán vezérigazgató.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor a Szakma Sztár fesztiválon: "ha csinálsz valamit, csináld világszínvonalon, ez rám is vonatkozik"

Nehéz ugyan szerinte kisilabizálni, hogy mit hoz a jövőt, de a kormány segít abban az MKIK-val összefogásban, hogy megfelelő, korszerű, időt álló képzésben részesülhessenek a fiatalok egy veszélyes világban is - mondta a miniszterelnök egy fiatalok szakmaválasztását segítő fesztivál szónokaként.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×