eur:
394.25
usd:
370.27
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Kósa Lajos a téli olimpiáról: nem

Kósa Lajos a téli olimpiáról: nem

Megy az ötletelés, de Kósa Lajos végül egy szóval válaszolt az újságírói kérdésekre.

Szerdán a Bors biztos információra hivatkozva azt írta, hogy Ma­gyarország fontolgatja, hogy megpályázza a 2026-os téli olimpia rendezését. Nem egyedül, hanem az osztrákokkal, úgy, hogy a jeges számokat (gyorskorcsolya, rövid pályás gyorskorcsolya, műkorcsolya, hoki) Magyarország, a havasakat Ausztria rendezhetné. Az ötlet a lap szerint Kósa Lajostól származik, aki amellett, hogy a Fidesz parlamenti frakcióvezetője, a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség elnöke is. 

Az ATV a telefonos felkeresés után végül SMS-ben tette fel neki a kérdést: Valóban megpályázzuk az osztrákokkal közösen a téli olimpia megrendezését?

Kósa csak annyit írt:

Nem.

A 444 is úgy tudja, Kósa játszott el a téli olimpia gondolatával, amit meg is osztott többekkel. Kósát zavarja, hogy mennyire nyári olimpia-központú a Magyar Olimpiai Szövetség, miközben a téli sportágak egy részében komoly előrelépés történt. 

Frissítés: reagált a témára a Magyar Olimpia Bizottság is. Közleményükben azt írták: felmerülhet egy esetleges téli olimpia magyarországi rendezése is, ennek hátterét azonban alaposan meg kell vizsgálni, külön kitérve a természeti adottságokra.

"Elképzelhetőnek tartom, hogy egy-egy magyar szempontból sikeres téli sportág szövetségében felmerülhet egy esetleges téli olimpia magyarországi rendezésének ötlete, de a Magyar Olimpiai Bizottság vezetésének ezt a szándékot még nem jelezték" - fogalmazott Fábián László, a MOB főtitkára.

Címlapról ajánljuk
Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

A háború kitörése óta másodszor látogatott Ukrajnába a német gazdasági miniszter. Robert Habeck célja az volt, hogy a kétoldalú gazdasági kapcsolatok megerősítéséről tárgyaljon A vizit alig huszonnégy órás volt, közben ugyanakkor a háború viszontagságait egy kijevi óvóhelyen is tapasztalhatta.

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×