eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Elárasztották a gazdátlan, rendszám nélküli autók az M5-ös benzinkútját

Elárasztották a gazdátlan, rendszám nélküli autók az M5-ös benzinkútját

Depónak használják az öreg autókat szállító trélerek a röszkei benzinkút parkolóját, itt pihentetik a kocsikat, míg tovább nem viszik délre. Egy év után sem talál megoldást a kútüzemeltető, az útkezelő, a helyi jegyző és a rendőrség - írja a Délmagyarország.

Áldatlan állapotokról számol be a Délmagyarország az M5-ös autópálya utolsó magyarországi benzinkútjánál. Tavaly május 11-én egyetlen szabad hely volt a parkolójában: a rokkantaknak fenntartott. Az összes többiben autó állt, egy kivétellel rendszám nélkül. A helyzet azóta is változatlan, csak a roncstemető állománya változott az idők során.

A lap szerint a képlet egyszerű:

depókat alakítottak ki a nyilvános parkolókban.

A Németországban vásárolt használt kocsit lerakják Röszkénél, ahonnan a szerb vagy bolgár fuvaros viszi vissza délre. Így a tréleres várakozás nélkül fordulhat vissza az újabb rakományért. 

A kút üzemeltetője szerint az ő területük a kútoszlopokig tart, utána már közútnak számít, ezért nem felelősek a kialakult helyzetért, de nekik is kellemetlen, hogy roncsautók foglalják el a parkolót, szóltak már többször a rendőrségnek is, de jogilag nem olyan egyszerű eltávolítani a kocsikat.

A töltőállomás üzemeltetője folyamatosan egyeztet az illetékes hatóságokkal, a rendőrséggel és Röszke jegyzőjével, hogy a helyzetet megoldja, de egyértelmű megoldási javaslat eddig nem született.

A rendőrség szerint a hely nem közparkoló, az üzemeltető magánterülete, ezért intézkedési jogosultságuk nincs, a gépjárművek elszállításában sem működhetnek közre. A röszkei jegyző, Gácser Tamás elmondta, jelenleg nincs olyan jegyzői hatáskörbe tartozó eljárás, amellyel a helyzetet rendezni lehetne. Az Alföld Koncessziós Autópálya Zrt. is együttműködik a hatóságokkal, de saját hatáskörében nem járhat el az autók elszállítása ügyében.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 20. 05:50
×
×
×
×