Fegyvereket is talál a bírósági biztonsági rendszer

Infostart
2017. május 14. 09:22
Fémdetektoros kapukat és röntgensugaras átvilágítóberendezéseket telepítettek a bíróságokra. Ezek segítségével az elmúlt időszakban 21 ezer olyan eszközt, fegyvert is találtak, amelyeknek nincs helye a bíróságokon.

Minden bírósági épületbe fokozott biztonsági ellenőrzés után lehet belépni – mondta el a Debreceni Ítélőtábla elnöke. Balla Lajos hozzátette, a biztonsági kapuk segítségével az elmúlt időszakban körülbelül huszonegyezer olyan tárgyat vettek el, amelyek veszélyeztethetik a testi épséget.

Több esetben fegyvereket is elkoboztak.

A telepített biztonsági berendezések nemcsak a bírósági dolgozók, hanem a jogkereső közönség védelmét is szolgálja – hangsúlyozta a Debreceni Ítélőtábla elnöke.

Balla Lajos jelezte, ha a biztonsági kapu jelzésének megfelelően elvesznek eszközöket, eljárás is indul, ha a rendszer olyat talál, ami nem való a tárgyalóterembe vagy a bírósági épületbe, a gazdája a távozásakor visszakapja.

„A számok csökkentek. A Debreceni Ítélőtáblán a rendszer több mint 30 esetben észlelt a testi épségre veszélyes eszközöket. Nem minden elvett eszközt akarnak is használni a tárgyalóteremben, sokan a szokások rabjai; bizonyos, akár önvédelmi eszközöket hordanak maguknál, itt szembesülnek azzal, hogy

nem lehet mindent bevinni egy bírósági épületbe.”


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Fegyvereket is talál a bírósági biztonsági rendszer
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást