Ha már Budapesten van, menjen fürdőbe!

Infostart
2017. május 8. 17:09
Csak a fürdők miatt belföldön kevesen utaznak Budapestre, ám az amúgy is a fővárosba érkezőket be lehet vonzani - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Szőke László, a Budapest Gyógyfürdői és Hévízei Zrt. vezérigazgatója.

A budapesti gyógyfürdők, bár megvan a gyógyfürdői minősítésük,

nem igazán gyógyfürdőként üzemelnek

– mondta Szőke László, a Budapest Gyógyfürdői és Hévízei Zrt. vezérigazgatója.

„Főleg egy olyan fürdő nem üzemel gyógyfürdőként, ami mellett nincs gyógyszálló. A mi közönségünk teljesen más, mint a sárvári fürdő látogatói, akik a szállodából átsétálnak, ők gyógyulni mennek oda. Azokból a turistákból kellene minél többet behoznunk, akik nem ezért jönnek Budapestre. A gyógyfürdői minősítés azért fontos, mert

kikapcsolódás, pihenés esetén is jó, ha van gyógyító hatása a közegnek, ahol vagyunk.”

A Budapest Gyógyfürdői és Hévízei Zrt. vezérigazgatója elmondta, a három éve bevezetett Zsigmondy Klubkártya tulajdonosai között megmérték, mennyien térnek vissza egy-egy fürdőbe.

„Ők például két és fél-, háromszor annyit járnak fürdőbe, mint korábban. De vannak új vendégeink is. A turisták között sok olyan van, aki életében először megy budapesti fürdőbe.

Természetesen főleg a magyarok a visszatérő vendégek.

Évről évre emelkedik a bérletesek száma is.”

Szőke László hozzátette, a fővárosi gyógyfürdőkre belföldi utazási célpontként leginkább a Budapest környékén élők tekintenek. Vidéki nagyvárosokból, ahol amúgy is van gyógyfürdő, csak ezért nem utaznak fel a fővárosba.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Ha már Budapesten van, menjen fürdőbe!
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást