Most ébred az év emlőse

Infostart
2017. május 1. 15:25
2017-ben az év emlőse a mogyorós pele. Az apró termetű, mogyoró színű rágcsáló ezekben a hetekben ébred téli álmából és ezzel egy időben elkezdődnek a fajt megismertető rendezvények is.

A Magyar Természettudományi Múzeumban "Pele, ébresztő!" címmel tartották meg a mogyorós pele évének nyitóeseményét. Korsós Zoltán főigazgató elmondta: a Földművelési Minisztérium Vadonleső programjában a honlapon lehetett szavazni az év emlősére.

A mogyorós pele talán a legcukibb emlős a magyar emlősállatok világából. Az egérre hasonlít, de hosszabb a farka, lekerekített a füle, és körülbelül 7-8 centiméteres nagyságával, nagy szemeivel megjeleníti azt az állatot, amelyet kedvesnek és aranyosnak tartanak az emberek."

A mogyorót is nagyon szeretik - a pelefélék mind rágcsálók -, és a színük is barna. 

Idén tehát a tavalyi denevér-központú év után idén a mogyorós pele lesz a rendezvények középpontjában. A gyerekeknek-családoknak szóló programok a Vadonleső honlapon találhatók meg. A Magyar Természettudományi Múzeumban pedig már nyitva van a "Kiválasztottak - az év fajai" című időszaki kiállítás, amelyen többek között a mogyorós peléről is többet meg lehet tudni. Az év végén, novemberben pedig lesz egy záró rendezvény, amelyen a legsikeresebb pályázatokat bemutatják a múzeumban.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!


KAPCSOLÓDÓ HANG:
A mogyorós pele az év emlőse
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást