eur:
393.38
usd:
368.37
bux:
65954.88
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Dráma a kórházban, meghalt egy kétnapos csecsemő

Belevágtak a gyerek fejébe a császármetszéskor, és nem ez volt az egyetlen probléma.

Az RTL Híradó számolt be arról az esetről, amelyben a szülés után a csecsemőt nem vitték azonnal intenzív osztályra, és veleszületett betegségeit sem kezelték, ezért halhatott meg kétnaposan. A megállapításokat az igazságügyi orvosszakértő tette a rendőrségi nyomozás során - idézte a csatornát az Index. Az édesanya úgy tudta, hogy egészséges gyereket szült, így arról sem tájékoztatták, hogy a császármetszés közben a baba feje is megsérült.

Az eset még 2015 decemberében történt. Az anya szerint a kisfiú felsírt, de nem mutatták meg neki, csak másnap - a kórház a császármetszésre hivatkozott, de arra maguktól nem adtak magyarázatot neki, miért volt másnapra ragtapasz a csecsemő fején, és kanül a karjában. A kanült az egyik nővér azzal magyarázta, hogy a gyerek nem eszik rendesen.

Másnap közölték vele, hogy a fia meghalt, légmelle lett, és miközben Szegedre szállították át, a mentőben elhunyt. Az édesanyának pontosan senki nem magyarázta el, mi történt. Nem hagyta annyiban a dolgot, és ügyvédhez fordult, a feljelentés után a rendőrség nyomozni kezdett - így derült fény a vele született rendellenességekre, és hogy a császármetszés alatt a gyerek fején 3 centi hosszú és 1 centi mély sebet ejtettek.

A kórház nem nyilatkozott a csatornának. Az ügyvéd szerint az orvosszakértői vélemény értelmében a három érintett neonatológus orvos felelős a csecsemő haláláért, hiszen az lett volna a kötelességük, hogy azonnal egy jobban felszerelt kórházba utalják át.

Címlapról ajánljuk

Sárkány, Krokodil és Ragyogás – ezek lehetnek a pusztító izraeli bosszúállók

Izrael bejelentette, hogy nem hagyja válasz nélkül Irán tömeges drón- és rakétatámadását. Dél-Libanonban már meg is ölték a Hezbollah néhány fontos parancsnokát, de lehet, hogy Jeruzsálemben ennyivel nem fogják beérni. Szakértők most azt találgatják, vajon hogyan vághatna vissza Izrael a határaitól több mint ezer kilométerre lévő Iránnak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
Lefordult a magyar tőzsde

Lefordult a magyar tőzsde

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. Ami a mai tőzsdei teljesítményt illeti, egyelőre az óvatos optimizmus jellemzi a kereskedést, kisebb emelkedést láthatunk a kontinens vezető tőzsdéin.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×