eur:
394.07
usd:
365.02
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Több település továbbra is az időjárás fogságában

Több település továbbra is az időjárás fogságában

A rendkívüli időjárás miatt továbbra is több út járhatatlan, több település nem, vagy csak részben megközelíthető - közölte a rendőrség.

Az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálatának helyzetképe szerint jelenleg

tíz lezárt út van.

Baranya és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében három-három mellékút, Heves megyében egy mellékút és a 24-es főút. Nógrád és Pest megyében egy-egy mellékúton kell forgalomkorlátozásra számítaniuk a közlekedőknek.

Közúton továbbra is csak részben vagy egyáltalán nem lehet megközelíteni nyolc települést. Ezek:

  • Falloskút,
  • Bagolyirtás,
  • Mátraszentimre,
  • Mátraszentistván,
  • Mátraszentlászló,
  • Galyatető,
  • Kékestető és
  • Mátraháza.

Nincs áramszolgáltatás továbbá Vas és Borsod megye több településén. Ezeken a településeken folyamatos a rendőri jelenlét a közrend és a közbiztonság fenntartása érdekében - írta a rendőrség.

A rendkívüli időjárás miatt kialakult nehéz helyzetben Borsod-Abaúj-Zemplén megyében Répáshután kihelyezett egészségügyi szolgálat működik. A Bükki Mentőcsoport tagjaként a Magyar Vöröskereszt megyei igazgatósága is segíti a katasztrófavédelem munkáját. Az "egészségügyi szállító raj" egészségügyi feladatokat lát el péntek este sötétedésig Répáshután.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat péntek délután azt írta: késő estétől északnyugat felől egyre több felhő érkezik fölénk, de egyelőre nem várható csapadék. Estére az szél is mérséklődik. Késő estére 2-9 fok közé hűl le a levegő.

Szombaton viszont ismét nedvesebb léghullámok érkeznek. Délutántól ismét többfelé lehet gyenge eső, zápor. Emellett napközben ismét többfelé megerősödik a szél. A minimumhőmérséklet mínusz 2 és plusz 6 fok között valószínű. A nappali maximumok 12-17 fok között alakulnak.

Vasárnap reggel délen még erősen felhős lesz az ég, és ott eső is előfordulhat. Napközben alapvetően napos időre lehet számítani, de elszórtan záporeső, a hegyekben hózápor is lehet. Emellett nagy területen erős, néhol viharos lehet a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet többnyire 1-6, északkeleten néhol mínusz 2 és plusz 1 fok között alakul. A legmagasabb hőmérséklet 10-15 fok között valószínű.

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.

MNB: megnőtt a forint inflációra gyakorolt hatása

A korábban vártnál mérsékeltebb növekedés, alacsonyabb, de az év közben kissé emelkedő infláció vár a magyar gazdaságra az idén – derül ki a Magyar Nemzeti Bank inflációs jelentéséből, amely 2025-re vetíti előre a 3 százalékos inflációs cél elérését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×