eur:
394.58
usd:
365.17
bux:
65528.55
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Ügynökszervezetként működnek magukat civilnek nevező szervezetek - mondta Kósa

Fontos látni, hogy Magyarországon ki milyen álláspontot és milyen érdekből képvisel - mondta a Fidesz frakcióvezetője a külföldről támogatott civil szervezetek átláthatóságáról szóló javaslattal kapcsolatban.

Kósa Lajos az M1-en kiemelte: vannak szervezetek, amelyek politikai felszólalásra buzdítanak. Kitért arra is, hogy

Európában vannak olyan ngo-k, "magukat civilnek nevező szervezetek", amelyek úgy működnek mint egy ügynökszervezet.

Példaként hozta, hogy Olaszországban van olyan szervezet, amely "az embercsempészet malmára hajtja a vizet". Az embercsempészet a magyar törvények szerint is bűncselekmény - tette hozzá.

Ugyanakkor felhívta a figyelmet, hogy a javaslat nyomán nem tiltják a szervezetek tevékenységét, ha az adott tevékenység nem bűncselekmény. Csak azt szeretnék, hogy ha külföldről politikai szándékkal akar valamit megvalósítani Magyarországon, arról tudjanak - szögezte le.

Kósa Lajos érdekesnek nevezte, hogy - mondta - azok a szervezetek, amelyek átláthatóságról, információszabadságról beszélnek, magukra ezeket az értékeket nem tartják olyan fontosnak.

A Fidesz frakcióvezetője kitért arra is, hogy az uniós támogatások ügyében még vita van. Kósa Lajos megjegyezte, hogy az uniós forrásokra, a feltüntetésükre egyébként is komoly szabályok vonatkoznak, így hajlanak afelé, hogy ezekre az egységes szabályok vonatkozzanak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×