eur:
393.96
usd:
364.65
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Kampány-főpróba zajlik ma Magyarországon!

"Kampány-főpróba zajlik ma Magyarországon!"

A kormány-ellenes tüntetések és az áram ára is szóba került az Országgyűlés napirend előtti felszólalásai között.

Tóth Bertalan, a szocialista párt frakcióvezetője a miniszterelnök hétvégi interjújára reagált, amelyben a kormányfő úgy fogalmazott, hogy sokaknak viszket a tenyere a tüntetéshullám láttán. A politikus viszont úgy látta, hogy ma

a tudás és a teljesítmény világa áll szemben az ostoba önkénnyel és a hazug elnyomással, a Fidesz világával szemben.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára válaszában aláhúzta, hogy Magyarországon szólás- és gyülekezési szabadság van, amellyel bárki élhet, persze mindez nem jelenti azt, hogy középületeket be lehetne festeni, meg lehetne rongálni.

Kampány-főpróba zajlik ma Magyarországon!

Úgy vélte, hogy

ma Magyarországon kampány-főpróba zajlik, össztűz alatt van a nemzeti politika.

Szél Bernadett, az LMP társelnöke szerint az a harci hevület, amit a kormányoldalon produkálnak, nem leplezi el a Fidesz valódi célját, mégpedig azt, hogy boltolhassanak az oroszokkal. Mint mondta:

aki a Fideszre szavaz, az Putyinra szavaz.

Ma ugyanis nem Brüsszel, Washington és Berlin veszélyezteti az ország függetlenségét, hanem Moszkva - fogalmazott a képviselő.

Dömötör Csaba válaszában hangsúlyozta, hogy a kormány a nemzeti érdekeket és a nemzeti függetlenséget szolgálja,

a paksi bővítés pedig az ország energiabiztonságának záloga.

Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője az 50 éve elhunyt egykori német szövetségi kancellárra, Konrad Adenauerre, és eredményeire emlékeztette képviselőtársait. Válaszában Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára is úgy látta, hogy a német politikus halálával egész Európa óriási egyéniséget veszített el.

Szávay István, a Jobbik képviselője

egyértelmű kommunikációt várt a kormánytól mind a CEU, mind a civil szervezetek átláthatósága ügyében,

mert - mint mondta - a Fidesz folyamatosan kettős kommunikációt folytat.

Rétvári Bence válaszában a rámutatott, hogy a kormányzat tiszta, átlátható viszonyt kíván teremteni a civil szervezetek külföldi támogatásának ügyében, majd az államtitkár

a Jobbik politikáját kritizálta, mert - mint mondta - odaálltak a Soros-egyetem és a Soros György üzletember által támogatott szervezetek mögé.

Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője az Európai Bizottság energiauniós tervét kritizálta, amellyel a politikus szerint a bizottság kivonná az energiaárak meghatározását a tagállamok hatásköréből, ez pedig radikális áramár-emeléshez vezetne Magyarországon.

Aradszki András, a fejlesztési tárca államtitkára maga is úgy látta, hogy az Európai Bizottság terve súlyosan sérti a szubszidiaritás és az arányosság elvét, ráadásul energiaár-növekedést eredményezne, ezért a kormánynak fel kell lépnie ellene.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×