eur:
393.82
usd:
368.36
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György
Indul a parlamenti vita a civil szervezetek támogatásáról

Indul a parlamenti vita a civil szervezetek támogatásáról

A civil szervezetek átláthatóságát célzó kormánypárti módosítás is napirendre kerül ezen a héten az Országgyűlésben.

Három nap ülésezik ezen a héten az Országgyűlés.

Ma délután 1 órától a napirend előtti felszólalásokat az interpellációk és az azonnali kérdések követik, majd három javaslat záróvitájával és a munkaidőkeret-elszámolásra vonatkozó előírások módosításának általános vitájával fejeződik be az ülés.

Ez utóbbi értelmében a mostani, általában féléves elszámolási rendszer helyett, ahol megállapodnak erről a munkáltatók és a munkavállalók, három évre terjesztenék ki a felhasznált és fel nem használt munkaórák beosztására vonatkozó munkaidőkeret-elszámolást.

Holnap a napirend előtti felszólalások után a Nemzetközi Vasúti Fuvarozási Egyezmény módosításának kihirdetése mellett a képviselők elfogadhatják a sportegyesületek által használat állami tulajdonú sportcélú ingatlanok vagyonkezelői jogának átadásáról-, valamint a geszti Tisza-kastély Magyar Református Egyház tulajdonába adásáról szóló előterjesztést, illetve a belügyi tárgyú salátatörvényt, amelynek keretében szélesebb körben alkalmazhatnák az úgynevezett megbízhatósági vizsgálatokat és a rendőrség térfigyelő kameráinak képét a jövőben a mentőszolgálat is láthatná.

Ezután

a Ház megkezdi a külföldről is támogatott civil szervezetek átláthatóságát célzó kormánypárti javaslat vitáját, amelyet már ötpárti egyeztetésén is elutasított mindhárom ellenzéki frakció.

Napirendre kerül még az új közigazgatási eljárási kódex, a titkos információgyűjtés szabályainak módosítása, a csődtörvény átírása, a céginformációs rendszer uniós hozzáférhetőségének biztosítása, valamint a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozásának megelőzéséről szóló uniós irányelvek átvezetése a magyar jogrendbe.

Csütörtökön összesen 8 törvényjavaslat általános vitáját kezdi meg az Országgyűlés. Köztük a Miniszterelnökséget vezető miniszter által a versenyképesség-javítás érdekében benyújtott tervezetét, amelynek értelmében egyszerűsítenék a közmű-bekötési eljárásokat és elengednék bizonyos fogyasztás-mérők bekötési díját.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×