Folytatódik a kivándorlás Magyarországról - lapszemle

InfoRádió
2017. április 18. 08:49
A Magyar Nemzet cikke szerint több tízezren hiányoznak az építőiparból, a bérek jelentős emelése és a munkakörülmények javulása nélkül folytatódik a kivándorlás.

Több tízezren hiányoznak az építőiparból, a bérek jelentős emelése és a munkakörülmények javulása nélkül folytatódik a kivándorlás - írja a

Magyar Nemzet. Az építőipar tartós szárnyalásához a bérek emelésére, a munkakörülmények javítására, a hatékonyság növelésére és a szakmai oktatás reformjára lenne szükség.

A Magyar Idők arról ír, több szempontból is javult a magyar bírósági rendszer az Európai Bizottság igazságügyi eredménytábláján. Az eljárások átlagos hosszát tekintve hazánk a 28 tagállam élmezőnyéhez tartozik. A közvélemény-kutatásokon alapuló, az igazságszolgáltatás függetlenségéről szóló eredménytáblán viszont egyelőre sereghajtók vagyunk.

A Világgazdaság arról ír, nagycsütörtökön tetőzött az élelmiszer-üzletekben a húsvéti roham, amely a karácsony előtti forgalmat idézte. Nem csak a mennyiség, a minőség is fontos volt a vásárlóknak: a gyorspácolású sonkák helyett 70 százalékuk már a hagyományos érlelésűt kereste, ahogy a magas kakaótartalmú tejcsokoládé termékek aránya is 95 százalék fölé nőtt.

A Magyar Nemzet arról ír, tavaly csupán 672 olyan kérelem érkezett a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelőhöz, amelyben engedélyhez kötött, külföldi gyógykezelés finanszírozását kérik betegek. A lehetővé tett ellátás túlnyomó részét Németországban, Ausztriában és Hollandiában vették igénybe, az állam összesen kétmilliárd forintot költött erre.

A Magyar Idők cikke szerint a korábban tervezettnél nagyobb mértékben kell növelni az egészségügyiek jövedelmét az idén annak érdekében, hogy ne vesszenek el a tavalyi bérmegállapodás során kiharcolt előnyök. A lap úgy tudja, a szakállamtitkárság már elkészítette az erre vonatkozó előterjesztését, amely az ápolókra, az orvosokra, a gyógyszerészekre és az egyéb egészségügyi dolgozókra is kiterjed.

A Világgazdaság Lázár Jánossal közöl interjút. A Miniszterelnökséget vezető miniszter azt mondta, nem lesz választási költségvetés jövőre Magyarországon. A 2018-as büdzsének a foglalkoztatás, a családtámogatás és a védelmi kiadások lesznek a legfontosabb területei.

A portfolio arról közöl összeállítást, mire számíthatnak a piacok a török népszavazás után. Londoni pénzügyi elemzők szerint rövidtávon megkönnyebbülést hozhat a piacokon a referendum eredménye, mivel úgy tűnik, hogy az alkotmányos berendezkedés átalakítását jóváhagyó népszavazás nyomán csökkent az előrehozott választások és így a további elhúzódó politikai bizonytalanság kockázata.

A pénzcentrum arról közöl listát, a legnépszerűbb autómárkák közül melyik a legdrágább, melyiknek a legolcsóbb a fenntartása. A lap azt írja, vásárláskor pusztán az eladási statisztikákból nehéz megbecsülni, hogy melyik típussal jár jobban az ember.

A napi.hu utána nézett, hogy a sörpiacon várható szabályozási változások kit milyen mértékben érinthetnek. A kézműves és a nagyüzemi sörök háborúja Magyarországon is zajlik – részletek az Inforádió Üzleti reggeli című műsorában, kilenc óra után.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Lapszemle 1.
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Lapszemle 2.
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Lapszemle 3.
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást