eur:
392.93
usd:
366.53
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk

Bedugult az ország a húsvéti forgalomtól - a nap hírei

Négynapos üléssel folytatja munkáját az Országgyűlés a következő két hétben. A török elnök első feladata a halálbüntetés visszaállításának napirendre vétele lesz a népszavazás után, európai vezetők párbeszédre szólítják fel az államfőt. Elfogták a szentpétervári metróban elkövetett terrortámadás egyik feltételezett szervezőjét.

Négynapos üléssel folytatja munkáját az Országgyűlés a következő két hétben. Kedden a munka törvénykönyvének változtatásáról vitáznak a képviselők. A határozathozatalok után kezdődhet általános vita a külföldről támogatott szervezetek átláthatóságáról szóló törvényjavaslatról.

Feltorlódott a kocsisor és araszolva haladtak a járművek az ország több pontján az erős forgalom miatt. Több helyen balesetek lassítják a közlekedést - írja közleményében az ORFK kommunikációs szolgálata. A határátkelőhelyeken kedd reggelig a belépő irányban kell jelentősebb várakozásra készülni. Hegyeshalomnál több kilométeres torlódás alakult ki.

Kedden kétnapos hivatalos látogatásra Lengyelországba utazik a házelnök. Az Országgyűlés Hivatalának tájékoztatása szerint Kövér László megbeszélést folytat a lengyel parlament mind a két házának elnökével, tárgyal Beata Szydlo kormányfővel is.

A török elnök bejelentette, hogy első feladata a halálbüntetés visszaállításának napirendre vétele lesz. Recep Tayyip Erdogan ezt az elnöki rendszer bevezetéséről tartott népszavazás után mondta. A voksoláson 51,3 százalékkal az elnöki rendszert támogatók szavazatai voltak többen. Németország és Franciaország társadalmi párbeszédre buzdítja a népszavazás után a török államfőt. Az Európai Bizottság szintén széles nemzeti konszenzus kialakítását kéri Ankarától. A legnagyobb török ellenzéki párt, a Köztársasági Néppárt a népszavazás semmissé nyilvánítását kérte szabálytalanságok miatt.

Az Egyesült Államok elkötelezett Dél-Korea mellett - közölte az amerikai alelnök. Mike Pence ázsiai körútjának első állomásaként érkezett Dél-Koreába. A látogatássorozat célja, megmutatni az Egyesült Államok szövetségeseinek, hogy Donald Trump kormánya nem fordít hátat az egyre ingatagabb térségnek.

Elfogták Moszkva közelében a szentpétervári metróban elkövetett terrortámadás egyik feltételezett szervezőjét - közölte az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat. A 27 éves férfi készítette fel a robbantásra az öngyilkos merénylőt. A szentpétervári metróban április 3-án elkövetett pokolgépes merényletben 14 ember meghalt, és több mint százan megsebesültek.

Korrupció miatt hivatalosan is vádat emelt a volt dél-koreai elnök ellen az ország ügyészsége. Pak Gjun Hje ellen hivatali hatalommal való visszaélés és államtitkok kiszivárogtatása miatt is folyik eljárás. Ha a bíróság bűnösnek találja, tíz évtől életfogytig tartó elzárásra ítélhetik a volt elnököt.

Elnökjelölti tévévita helyett politikai műsort rendez csütörtök este a francia közszolgálati televízió azon elnökjelöltek részvételével, akik elfogadják a meghívást. A francia elnökválasztás első fordulója vasárnap lesz. A kisebb jelöltekhez hasonlóan a szocialista Benoit Hamon és a favoritnak számító, független Emmanuel Macron is elfogadta a meghívást.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!

Címlapról ajánljuk
Okok, amelyek a magasba emelték, aztán a földhöz csapták Szoboszlai Dominik Liverpoolját

Okok, amelyek a magasba emelték, aztán a földhöz csapták Szoboszlai Dominik Liverpoolját

A Liverpool – különösen fájó ez a Vörösök híveinek – éppen a városi rivális Everton elleni vereséggel, szerdán szinte minden esélyét elveszítette a győzelemre az Arsenallal és a Manchester Cityvel vívott hármas harcban. Az Ágyúsok előnye három pont négy fordulóval a zárás előtt, ami a jobb gólkülönbség miatt valójában négy. A City két mérkőzéssel kevesebbet játszott náluk, de a vesztett pontokat tekintve az előnye öt pont Szoboszlai Dominik csapatával szemben.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Nagyon bántják az amerikai tőzsdéket

Nagyon bántják az amerikai tőzsdéket

Lefordultak az irányadó európai tőzsdék a mai amerikai GDP-adatok és munkanélküliségi statisztikák közlését követően. A makoradatok mellett a vállalati gyorsjelentések lesznek a fókuszban, a héten az amerikai technológiai óriásokon van a hangsúly, amelyek közül a Meta csalódást okozott tegnap esti gyorsjelentésével. Itthon nagyban zajlanak az éves rendes közgyűlések, ma a Richter és a Mol tartja közgyűlését. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×