eur:
393.42
usd:
367.65
bux:
66328.13
2024. április 24. szerda György

Csodálatos eset Szombathelyen: különleges újraélesztés történt

Sikeresen élesztettek újra a járókelők és a kiérkező mentők egy 60 év körüli férfit szombat délután Szombathely Főterén.

A férfi hirtelen esett össze, vérkeringése, légzése leállt, és életét csak az azonnali beavatkozással lehetett megmenteni. A húsvéti (az ünnep üzenete a feltámadás, a halál felett aratott győzelem) történet különlegességét az is erősíti, hogy éppen ezen a téren zajlik évről évre a lakosság csoportos újraélesztés-oktatása és a fiatalok újraélesztési rekordkísérlete (http://www.frisss.hu/hirek/szombathelyi-az-ujraelesztesi-rekord-1 ).

Szombathely, ahol mára már több mint 30 ezer ember tanulta meg az életmentés fogásait, büszkén viseli a Segítés Városa címet.

A program hasznosságát a mostani eset is bizonyítja, hiszen a sikeresen újraélesztett férfit a mentők stabil, már kontaktusképes állapotban szállíthatták kórházba.

Forrás: Győrfi Pál kommunikációs és pr igazgató, Országos Mentőszolgálat

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Horgonyoztatják a forintot

Horgonyoztatják a forintot

A dollár gyengülésének következtében kedden érdemben erősödni tudott a forint a vezető devizákkal szemben, ezt követően szerda reggel az euróval és a dollárral szemben sem láthatunk nagyobb mozgásokat, délelőtt is enyhe gyengülés látszott csak az árfolyamokban, ami délután is megmaradt. Nagyon szűk sávban oldalazik a magyar deviza. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×