eur:
393.77
usd:
364.94
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Fesztiváljegy is nyerhető az aludobozokkal

Fesztiváljegy is nyerhető az aludobozokkal

Edukációs és népszerűsítő kampány indult az alumínium dobozok visszagyűjtésére.

Idén is elindult a "Dobd be magad!" kampány, amely az alumínium dobozok szelektív gyűjtését népszerűsíti. Magyarországon az alumínium dobozoknak kevesebb mint a fele hasznosul újra, míg Szlovákiában ez a szám 69 százalék, Belgiumban pedig 98 százalék. Ezért a kampány egyik célja, hogy előrelépés legyen ebben az ügyben, és az emberek megtudják, hogy mennyire megéri újrahasznosítani, és hogy az országban 200 visszaváltó automatában ezt meg is tudják tenni.

Az alumínium csomagolás legnagyobb előnye, hogy végtelen számban, és szinte száz százalékban újrahasznosítható. Ha körforgásban tartjuk, vagyis újrahasznosítjuk, akkor rendkívül kicsi a környezetterhelése más csomagolóeszközökhöz képest - mondta az InfoRádiónak Duma László, a kampányt indító Returcom Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója.

Használja ezt a fémet a csomagolóipar (sörös- és italos dobozok készülnek belőle), használja a járműipar (biciklik, járműmotorok, akár repülőgépek gyártására), és az építőipar is előszeretettel választja ezt az anyagot az előnyös tulajdonságai miatt.

A gazdaságosság és a környezetvédelem miatt hajszálvékony az italos dobozok falának vastagsága, és így még kevesebb alumínium kell egy dobozhoz.

A Dobd be magad! kampányukban elsősorban a fiatalok figyelmét szeretnék felhívni, a weboldalukon a fontos tudnivalókon kívül játék is van - az automatáknál visszaváltott dobozokért kapott bonnal nyerni lehet, akár fesztiváljegyeket és tárgynyereményeket is.

A honlapon azt is részletesen bemutatják, miért jó anyag az alumínium, és mit kell tenni ahhoz, hogy mindannyiunknak, az egész környezetnek jó legyen.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×