A rendőrség lezárta az Oktogont és a környéket

InfoRádió
2017. április 12. 19:55
A rendőrség lezárta az Oktogon teret, valamint az Andrássy út és a Nagykörút egy részét - közölte a police.hu.

A rendőrség lezárta Budapesten az Andrássy utat a VI., Nagymező utca és a XIV., Hősök tere, valamint a Nagykörutat a VI., Podmaniczky út és a VI., Király utca között.

A tüntetésről itt olvashatnak tudósítást.

Budapesten a felsőoktatási törvény és a civil szervezetekre vonatkozó jogszabály módosítása miatt tartottak demonstrációt a Hősök terén. A rendezvényt meghirdető Civilizáció elnevezésű csoport megbélyegzőnek tartja a kormány módosító javaslatát, amely álláspontja szerint tovább nehezítené a hazai civil szektor működését.

Móra Veronika, az Ökotárs alapítvány munkatársa hangsúlyozta: a civil szervezetek a külföldi forrásokat a magyarok érdekében használják fel.

Kapronczay Stefánia, a Társaság a szabadságjogokért ügyvezető igazgatója úgy fogalmazott: a kormány el akarja hallgattatni a független gondolkodókat, a CEU-t, a civil szervezeteket és a szabad sajtót. A tüntetés végén a többezres tömegből egy csoport a Fidesz Lendvay utcai székházához akart vonulni, de a rendőrség feltartóztatta. A legfrisseb hírek szerint a tüntetők elfoglalták az Oktogont.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!