eur:
394.36
usd:
370.05
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Szokatlan Jézus-szobrot avattak, körbeviszik az országban

Szokatlan Jézus-szobrot avattak, körbeviszik az országban

A szokatlan Krisztus-ábrázolást Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek áldotta meg. Most országjárásra viszik.

Az ünnepségen kiemelte: Jézus sok mindent vállalt, hogy kimutassa az emberek iránt érzett "szolidáris szeretetét". Volt éhes és elítélt is, szenvedett fizikailag, és önként vállalta a hajléktalanlétet is, amikor városról városra járva hirdette az evangéliumot. Egyszerre élte át a hajléktalansors nehézségét és küldetése nagyszerűségét.

E kettősséget "kell észrevennünk minden emberben, így hajléktalan testvéreinkben is: egyrészt életkörülményeik súlyát, másrészt a bennük is meglévő emberi hivatás nagyszerűségét"

- mondta a bíboros.

Az ember nagyságú bronzszobor Timothy Schmalz kanadai szobrász alkotása, 2013-ban helyezték el Torontóban. A szobor egy-egy másolatát azóta több nagyvárosban - többi között Londonban, Washingtonban, Madridban, Oklahomában és Rómában is - elhelyezték.

Szokatlan Jézus-szobrot avattak, körbeviszik az országban

A budapesti szoborállítást egy baráti társaság és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat kezdeményezte, költségeire a szeretetszolgálat szervezett gyűjtést.

A Hajléktalan Jézust megáldása után országjáró körútra viszi a máltai szeretetszolgálat, kiállítják Vácott, Kecskeméten, Pécsett, Veszprémben és Miskolcon is. A szobor előreláthatóan pünkösdkor érkezik vissza a fővárosba.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×