eur:
393.87
usd:
368.3
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György
Szívhez szóló levelet küldött a CEU-rektor a diákoknak

Szívhez szóló levelet küldött a CEU-rektor a diákoknak

A CEU-n kidolgozott tervek vannak arra, hogy biztosíthassák a jövőben is a tanulást, a tanítást és a kutatást – írta az intézmény rektora és helyettese a diákoknak és tanároknak.

Michael Ignatieff, a CEU elnöke és rektora, valamint Liviu Matei rektorhelyettes levelet küldött az egyetem diákjainak, tanárainak, kutatóinak, munkatársainak. A hvg.hu által megszerzett dokumentumban megköszönik mindenkinek "azt a méltóságot, eltökéltséget, fegyelmet és hatékonyságot, amelyet az egyetemünk számára emberpróbáló időkben mutatott".

„Hangsúlyozni szeretnénk, hogy a CEU létét nem veszélyezteti semmi” - közölték a levélben, amelyben arról is írnak, hogy politikai fenyegetéssel néznek szembe, de

az egyetem minden körülmények között folytatja működését.

Azt írják, hogy Áder János államfő döntésétől függően azonnal kidolgozott jogi akcióba kezdenek Magyarországon és Európában, amellyel hosszú távú megoldást és azonnali jogorvoslatot keresnek. A CEU ugyanakkor nem adja fel, hogy tárgyalásos megoldást találjon az intézmény jövőjére és függetlenségére nézve.

„Sokan aggódtok, mit hozhat a jövő, de szeretnénk biztosítani róla, hogy az igazgatótanácsunk és az alapítónk is hajthatatlanul elkötelezett az akadémiai munka folytatása mellett”– utal Soros Györgyre a rektor.

„Budapest az otthonunk, és nem fogjuk elhagyni a bázisunkat bármi is következzen.

Mindegy, mi vár ránk, ez mindig igaz lesz" – áll a levélben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×