eur:
393.84
usd:
367.78
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Megint tüntetni akarnak a taxisok

Az Uber kivonulása után is elégedetlenek a taxisok, és újabb demonstrációt fontolgatnak.

Újabb taxisdemonstráció lehet a fővárosban - írta a Népszava. A megmozdulás okai lényegében ugyanazok, mint tavaly, amikor az Uber ellen vonultak utcára a sofőrök. Hiába tűnt el Budapestről az amerikai hátterű utazásmegosztó start up vállalkozás, a fekete és a szürke fuvarok száma változatlanul magas, ezek pedig kárt okoznak a taxisoknak.

Már szerdán elindították volna a megmozdulást a szervezők, de le kellett fújniuk az akciót. A Városházát vették volna körbe, de egy építkezés közbeszólt. A rendőrség megadta az engedélyt a demonstrációra, ám ha az a közeli építkezés munkálatait akadályozta volna, akkor a szervezők feleltek volna a kivitelezési munkák elmaradásából fakadó anyagi károkért.

A Népszavának Cifferi Sándor szervező elmondta, a főváros vezetőivel szeretnének tárgyalni, hogy

módosítsanak a taxirendeleten és a fekete fuvarok száma csökkenjen.

Azt követelik, hogy az ellenőrzések ne csak a taxisokra terjedjenek ki, hanem az illegálisan személyszállítási tevékenységet végző autósokra is. Jelenleg ugyanis lehet Budapesten fehér rendszámmal taxizni, úgy, hogy egyáltalán nem kell tartani a szankcióktól. A legfontosabb kérés az, hogy az ellenőrzések hatékonyságát javítsa és szélesítse a főváros. A Budapesti Közlekedési Központtól és az adóhatóságtól azt várják, hogy a taxisok ellenőrzése teljes körű legyen, tehát azokat is érintse, akik nem rendelkeznek megfelelő engedéllyel, de mégis ezt a tevékenységet űzik – mondta egy taxis.

Ha nem kapnak kedvező választ a következő közgyűlésig, akkor megtartják a demonstrációt.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×