Tarlós István a Lánchíd építéséről és az 50 ezres csekkekről

InfoRádió
2017. április 7. 16:09
A főpolgármester a Budapestinfón beszélt a közterület-felügyeletek bírságolási gyakorlatáról és a BKV-sztrájkról is.

Nem akkor zárják le

A júliusi vizes vb előtt nem tudják elkezdeni a Lánchíd és az alagút felújítását.

"Tegnap döntött a közgyűlés arról, hogy megcsináljuk. Kiviteli tervek kellenek, engedélyek kellenek, közbeszerzési eljárásokat kell lefolytatni - itt a de facto kivitelezés nem tud megkezdődni, arra én merek fogadni" - mondta Tarlós István.

Az 50 ezres bírságokról

Ennek a büntetésnek az aránytalansága is fontos. Autópályán jelentős sebességtúllépésért nem szabnak ki ilyen büntetéseket. Vannak olyan közterület-felügyeletek - nem mind -, amelyek akarva vagy akaratlanul, de nem szabályosan működnek. De meg fogunk tudni egyezni - mondta a főpolgármester. Ezt a büntetési tételt át kell gondolni. És azt szeretném, ha minden közterület-felügyelet szabályosan és polgárbarát módon működne.

A Róbert Károly körút felújítása

A nyári főidény előtt készen lesz - válaszolta újságíróknak a főpolgármester, visszakérdezve, hogy "mihez képest készül lassan, a 16 évig húzódó 4-es metróhoz, vagy a 8 évig húzódó Széll Kálmán térhez képest"?

Nem lesz BKV-sztrájk

A BKV-sztrájkkal kapcsolatos, ahogy Tarlós István mondta, "visszautasíthatatlan ajánlatra" reagálva - közölte az InfoRádióval a Városi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége elnöke, Gulyás Attila hogy elmarad az április 18-tól meghirdetett, összesen nyolcnapos munkabeszüntetés.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Nem zárják le a Lánchidat a vizes vébé idején
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Tarlós István: aránytalan az 50 ezres bírság
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
A Róbert Károly körút a nyári főidény előtt készen lesz
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást