Május végére tolták ki a margitszigeti munkálatok határidejét

Infostart
2017. április 5. 19:56
Május végére készül csak el a Margitsziget komplex megújítása, mert olyan új munkákat is el kell végezni, amelyek miatt a határidőt módosítani kellett. A sziget útjait csak a projekt végén aszfaltozzák le, ezért az átadásig behajtani sem lehet.

A csatornázási projekt műszaki tartalma 2017 januárjában a Margitszigeti Atlétikai Centrum belső csatornahálózatának átalakítási munkáival, illetve márciusban az északi parkoló felújítási, bővítési munkáival egészült ki, ezek miatt

szükség volt a margitszigeti rekonstrukció befejezési határidejének május 31-re módosítására

- írta közleményében a Fővárosi Önkormányzat az InfoRádió megkeresésére.

A városháza leszögezi, a Margitsziget komplex megújítása több, egymással összehangolt beruházással valósul meg, melynek csak egyik eleme a csatornázás. A mai napig

a csatornázás már 90 százalékban elkészült,

csupán azokon a helyeken nem történt még meg, ahol meg kellett várni, hogy a párhuzamosan zajló beruházások befejeződjenek. A sziget útjai új aszfaltburkolatot is kapnak, és hogy ne legyen szükség a megbontására, a aszfaltozást csak május közepén-végén tudják elvégezni.

Korábban Tarlós István főpolgármester többször hangsúlyozta, május végére elkészülnek az ötmilliárdos beruházással, de elodázhatatlan volt a munka, mert a margitszigeti létesítmények nagy mennyiségű szennyvize eddig tisztítatlanul ömlött a Dunába.

A fővárosa közleményében felhívja figyelmet arra is, hogy a májust követő hetekben-hónapokban a vizes-világbajnoksághoz kapcsolódó ideiglenes létesítmények és fesztiválhelyszínek építése és bontása is meg fog történni. 

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Május végére tolták ki a margitszigeti munkálatok határidejét
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást