Ha nem fut, erre inkább ne autózzon vasárnap!

InfoRádió
2017. április 5. 12:10
Hétvégén ismét futóversenyek lesznek Budapesten. A vasárnapi félmaraton miatt időszakos útlezárások várhatók.

Hétvégén újra megrendezik a Vivicittá Városvédő Futást, amelyen 32. alkalommal vehetnek részt a futók. A szervezők 28-29 ezer nevezőt várnak a szombati és vasárnapi távokra, amelyek rajtja és befutója új helyszínen, az Olof Palme sétányon, illetve az 56-osok terén lesz - mondta Kocsis Árpád főszervező.

"A legnépszerűbb táv a leghosszabb táv: a félmaraton."

Kocsis Árpád a várható lezárásokról és arról is beszélt, hogy lehet azokat elkerülni.

"A helyszín a vizes világbajnokság előkészületei miatt a Margitszigetről a Városligetbe került. Szombaton a Városliget közvetlen környékén futunk, ekkor forgalomkorlátozások nem lesznek. Vasárnap pedig a 21 és a 10 kilométeres futás miatti lezárásokról a forgalmivaltozasok.hu oldalon utcákra és időre bontva lehet tájékozódni."

Szombaton a rövidebb távokat rendezik: lehet választani az 5 kilométeres Midicittát, a 2,5 kilométeres Minicittát és a gyaloglást, de versenyeznek háromtagú 3x2 km-es váltók és lesz 600 méteres családi futás is. Ezeket a távokat alapvetően a Városligetben teljesítik a versenyzők. A rajt a Hősök terénél lesz, a cél pedig az 56-osok terén.

Vasárnap jönnek a hosszabb távok: először az egyéniben, és párban, váltóban is teljesíthető félmaraton, valamint a klasszikus, 10 km-es Vivicittá-táv.

Erre inkább ne menjen!

A 21 kilométeres félmaraton rajtja vasárnap 10 órakor lesz, a futók a Hősök tere érintésével végigmennek az Andrássy úton, majd a József Attila utca és Széchenyi István tér érintése után áthaladnak a Lánchídon, a Clark Ádám téren és a Lánchíd utcán, rákanyarodnak az Attila útra, és az Alagúton át újra érintve Clark Ádám teret a Fő utcán, a Bem rakparton, a Budai alsó rakparton és a Pázmány Péter sétányon elfutnak a Rákóczi hídig, ahol visszafordulnak a Műegyetem felé és elfutnak a Szent Gellért térig, ahol átmennek a Szabadság hídon Pestre, ahol a Pesti alsó rakparton az Eötvös tér felé veszik az irányt, majd a József Attila utca és Bajcsy Zsilinszky út érintésével a Nyugati téri felüljárón áthaladva a Váci úton elfutnak a Lehel út felé, majd a Dózsa György utat is teljesítve a Hősök tere és az Olof Palme sétány után beérnek az 56-osok terén felállított célba.

A 10 kilométeres Vivicitta szintén a városligetből indul, érinti az Andrássy utat, a Nagymező utcát, a Bajcsy Zsilinszky utat, a Váci utat majd a Dózsa György utat követően a Kós Károly sétány , a Városligeti körút és Olof Palme sétány teljesítésével beérnek a futók a célba, az 56-osok terére.

A lezárások várhatóan időszakosak lesznek, így amíg a futók elhaladnak

számítani kell az Andrássy út, a Bajcsy-Zsilinszky út, a Lánchíd és a Szabadság híd lezárására.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Itt a futóverseny-szezon, erre ne menjen autóval!
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást