eur:
395.15
usd:
371
bux:
65118.41
2024. április 19. péntek Emma
Lezárják az egyik legforgalmasabb pesti villamosvonalat

Lezárják az egyik legforgalmasabb pesti villamosvonalat

A fővárosi közgyűlés szerdán tárgyalja a Lánchíd, alagút felújítást, illetve a hozzá kapcsolódó beruházásokat, így a 2-es villamos vonalának részleges felújítását. A javaslat szerint várhatóan másfél évig lezárják az érintett területet, így a 2-es villamos sem jár majd – pontosabban busszal pótolják.

A Lánchíd-Alagút felújításával folytatódik a fővárosi hidak rekonstrukciója, a projekt beszült összege bruttó 22,3 milliárd forint, a munka 2018-2019-ben folyna - írja a Napi.hu.

A tervek szerint a Lánchíd teljes értékű felújítást kap, visszabontják és újjáépítik az útteste, a gyalogjárdákat, a megmaradó szerkezeti hídelemeket korrózió elleni védelmet kap, a szobrok, kandeláberek és kőelemek teljes műemléki felújítást kapnak. A Lánchíd funkciója a jövőben sem változik, vagyis nem tiltják ki az autósközlekedést, holott ez a híd kora miatt már korábban is felmerült.

A hídfelújítással egy időben a Várhegy alatti alagutat is felújítják, illetve a hídfőket is átalakítják. A nagyobb hídfőfelújítás a pesti oldalon lesz, ahol a már a hídfőn túli közúti és villamos alagutat teljesen elbontják mivel a 75 éves bauxitbeton felett eljárt az idő, ami további ötmilliárd forintba kerül.

Ezért a 2-es villamos sem jár majd a felújítás alatt, ráadásul a Lánchíd és a Erzsébet-híd közötti szakaszon lévő viaduktot is felújítják. A felújítást az is indokolja, hogy a Lánchíd pesti hídfője alatti alagútba csak a BKK legöregebb villamosai férnek be, a felújítás után ez megváltozik.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!

Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!
választás 2024

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×