eur:
394.15
usd:
370.13
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Török Gábor: a Fidesz jól bevált trükkje nyerő lehet

Török Gábor: a Fidesz jól bevált trükkje nyerő lehet

A politikai elemző az InfoRádió Aréna című műsorában válaszolt Exterde Tibor kérdéseire többek között a 2018-as választások előtt várható eseményekről.

Kulcskérdés, hogy mi lesz a kormányoldal fő kampányüzenet-csokra a 2018-as választások előtt: a napirend és a nyilvánosság uralása, a témák meghatározása, vagyis az ügybirtoklás mindig kiemelkedő jelentőségű a politikában, de Magyarországon ez jelentős hatással van a választói gondolkodásra - mondta el Török Gábor. 

A Fidesz négy éve talált egy csodafegyvert, a rezsicsökkentést. Lehet, hogy mindezeken kívül a Fidesz arzenáljában van még olyan, amit most nem látunk, de szerintem az elmúlt időszak azt erősíti, hogy a Fidesz abban hisz, amit eddig tett. Ez a megvédés. Megvédés a migráció, terrorizmus ügyében, a vörös csillag - Igazi Csíki sör-ügyben, és minden más területen is a nemzeti érdekek megvédése.

"Minden ügyben azt látom, hogy a Fidesz ugyanazt a koreográfiát játssza el, amit nagyjából úgy lehet összefoglalni, hogy a magyart megvédjük a külföldi ellen" - mondta Török Gábor, hozzátéve, hogy ez egy egyszerű, de nagyon működőképes séma, és a saját szavazóik rezonálnak rá.

Ehhez a sémához nem szükséges, hogy a fenyegetés valós legyen, csak az kell, hogy elhiggyük, ez a fenyegetés létezik.

És nem is mindenkinek kell elhinnie, alapvetően csak a Fidesz célközönségének, nagyjából 2-2,5 millió választónak kell elhinnie - mondta Török Gábor.

"A Fidesz az elmúlt időszakban már nyilvánvalóan csak és kizárólag a saját szavazóival foglalkozik. Az ellenzéki szavazókat persze próbálja lebeszélni arról, hogy az ellenzéki pártokra szavazzanak, de alapvetően nem akarja őket átcsábítani a táborába. 

Minden, amit a Fidesz tesz, az a jól monitorozott, közvélemény-kutatásokkal folyamatosan figyelt szavazótáboráról szól, nekik akar gondolatmankókat adni.

Szerintem ez elegendő lesz. Hacsak nem történik valamilyen jelentős változás a magyar politika tematikájában, nem lesz valamilyen jelentős botrány, vagy nem szakad valamilyen formában a kormányoldal - most olyan dolgokat mondtam, amik nem valószínűek, de szokott ilyesmi történni -, akkor szerintem a Fidesz ezzel a "védelem-nemzeti szuverenitás-magyar érdekek" köré rendezett politikával jó eséllyel pályázik arra, hogy ezt a kétmilliós szavazótábort a választásokon is maga mögött tudja" - mondta az Arénában Török Gábor politikai elemző. 

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

A háború kitörése óta másodszor látogatott Ukrajnába a német gazdasági miniszter. Robert Habeck célja az volt, hogy a kétoldalú gazdasági kapcsolatok megerősítéséről tárgyaljon A vizit alig huszonnégy órás volt, közben ugyanakkor a háború viszontagságait egy kijevi óvóhelyen is tapasztalhatta.

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×