eur:
394.19
usd:
370.85
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Nagy a titkolózás a hörgőgyulladás-járvány körül

Nagy a titkolózás a hörgőgyulladás-járvány körül

Még mindig nem tudni, mennyi csecsemőt és kisgyermeket kellett intenzív osztályon ápolni az elmúlt időszakban járványos hörgőgyulladás miatt - írta a Magyar Nemzet.

A lap úgy tudja,

várhatóan a héten visszavonják azt az Országos Tisztifőorvosi Hivatal (OTH) által kiadott intézkedést, amely szerint a tartós lélegeztetést és intenzív ellátást igénylő gyermekeket más megyékből ne a fővárosi kórházakba hozzák.

A február 16-i utasítás így a kezdetben beharangozott néhány napnál jóval tovább, több mint egy hónapig volt érvényben.

Az utasításra egyébként azért volt szükség, mert a szokottnál jóval több gyermek fertőződött meg járványos hörgőgyulladással.

Nagy a titkolózás a hörgőgyulladás-járvány körül

Érdekesség, hogy a kritikus időszak alatt az Országos Mentőszolgálat mentésirányítási és szuper- ügyeleti osztálya négyóránként frissí-tett jelentést küldött a budapesti intenzív ágyak kihasználtságáról.

Sőt, az OTH, a mentőszolgálat és az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) készenléti szolgálata folyamatosan monitorozta a helyzetet, azonban erről szinte egyáltalán nem informálták a lakosságot - mutat rá a Magyar Nemzet.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×