Ezért cserélik le a KRESZ-táblákat

Infostart
2017. március 17. 15:07
Huszonegyezer KRESZ-táblát cserél le és kilencezer újat helyez ki idén a Magyar Közút Zrt. - mondta el az InfoRádiónak Mikesz Csaba, a cég üzemeltetési igazgatója.

A közúti jelzések karbantartása a Magyar Közút Zrt. feladata, minden évben folyamatosan cserélik és pótolják. Két ok miatt van erre szükség: egyrészt vannak, amelyeket a közúti balesetekben kidöntenek, összetörnek, illetve vannak, amelyeknek a fényvisszaverő-képesség miatti élettartama lejár. Idén megnőtt azoknak a tábláknak a száma, amelyeket emiatt le kell cserélni - tudta meg az InfoRádió Mikesz Csabától, a cég üzemeltetési igazgatójától.

Összesen 21 ezer táblát cserélnek, és a sokéves átlag alapján úgy számolják, hogy nagyjából kilencezer új táblát kell majd kihelyezni pótlásként balesetek, vis maior helyzetek, illetve új igények miatt.

A cseréket először nagyobb forgalmú utakon kezdik, de a gyorsforgalmi hálózat jelentős részén már a megfelelő fényvisszaverő-képességű táblák vannak, ott kevesebb a munka idén. Az új táblák többsége a fő- és mellékútvonalakra kerül, meghatározott ütemezés szerint. 

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Ezért cserélik le a KRESZ-táblákat
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást