eur:
393.47
usd:
366.89
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk
Európa legjobb nagyprojektje a Liget

Európa legjobb nagyprojektje a Liget

A világ négy legjobb megaprojektje közé került a Liget Budapest az ingatlanszakmai Oscar-díjnak is hívott MIPIM Awards versenyben, egyetlen európaiként – mondta az InfoRádiónak Baán László, a Liget Budapest Projektért felelős miniszteri biztos.

Baán László elmondta, hogy minden évben Cannes-ban gyűlik össze a szakma a világ legjelentősebb ingatlanfejlesztési vásárán: közel száz országból több mint 2500 kiállító mutatja be a világ legjobb projektjeit.

„Ebben a mezőnyben a Liget Budapest projekt a megaprojektek kategóriájában került a legjobb négy közé egyedüli európaiként. Ez azt jelenti, hogy

idén gyakorlatilag Európa legjobb nagyprojektjének minősítették”

- közölte a miniszteri biztos.

A magyar Liget Budapest Projekt mellett japán, brazil és orosz fejlesztések kerültek a négy legjobb megaprojekt közé, és a japánok vitték el a fődíjat.

Baán László elmondta, hogy a kiállításon tízezres nagyságrendben vannak jelen a kiállított projektek, ám ezek nehezen összehasonlíthatók egymással, nem mind ugyanabban a kategóriában versenyez. A zsűri 11 kategóriában adott díjat, hiszen egészen más egy lakásépítés, egy irodafelújítás, vagy a városépítés.

Európa legjobb nagyprojektje a Liget

„A nagyprojekt kategóriában a városépítési, városátalakítási terveket díjaznak. A japán versenytársunk például az okosváros kategória nyertese lett. A moszkvai terv pedig egy tudományos parkot tervez megvalósítani” - tudatta a Liget Budapest Projektért felelős miniszteri biztos.

Baán László hozzátette, hogy ma az ingatlanfejlesztések világában kiemelkedő szempont, hogy a megépülő intézmények technológiai szempontból, a környezetre gyakorolt hatásokat tekintve mennyire fenntarthatóak és természetesen hogy az egész komplexum fenntartása tágabb értelemben hogyan valósulhat meg.

„A Liget projekt mindezekben kiválóan teljesít, hiszen

rendkívül kicsi lesz az ökológiai lábnyoma,

és magának a parknak a fenntartása is nemzetgazdasági értelemben is nyereségessé válik, hiszen olyan többletturizmust vonz majd a megújuló Liget, ami a rá fordított összeget meg fogja téríteni 15 éven belül” - emelte ki a Liget Budapest Projektért felelős miniszteri biztosa.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×