eur:
394.22
usd:
369.41
bux:
65294.16
2024. április 19. péntek Emma
Kellemetlen fordulat az időjárásban

Kellemetlen fordulat az időjárásban

Péntektől érdemes készülni a rosszabb időre.

A hétvégén szelesebb, borúsabb, esősebb idő várható - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Pénteken eleinte túlnyomóan napos lesz az idő, majd délutántól észak felől fokozatosan megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, de estig nem valószínű csapadék. A szél általában élénk lesz, a főváros térségében és északnyugaton meg is erősödik. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 3 és plusz 3 Celsius-fok között alakul, de a fagyzugos helyeken ennél hidegebb is lehet. A Napközben 12-18 fokig melegszik a levegő.

Szombaton is nagy területen megerősödik a szél. Emellett az ország nagy részén ismétlődő esőre, záporra kell számítani. A leghidegebb órákban plusz 2-7 fok lehet. A nappali maximumok 7-13 fok között alakulnak, északon lesz a hűvösebb, a délnyugati határvidéken a melegebb.

Vasárnap hosszabb napos időszakok inkább csak keleten lehetnek. Szórványosan, majd késő délutántól nyugaton több helyen valószínű eső, zápor. Ekkor is nagy területen erős lesz a légmozgás, amely estére mérséklődik. A minimumhőmérséklet 2-8, a maximumhőmérséklet többnyire 8-13 fok között valószínű.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
Kezd magára találni a forint

Kezd magára találni a forint

A hajnali órákban toltak egy szintet a forint euróval szembeni árfolyamán, melynek nyomán a kurzus a 394-es szintről a 396-os szint közelébe ugrott, majd legalább olyan gyorsan szúrt vissza a nyitószintig. Délelőtt viszont lassan tovább veszített értékéből a magyar deviza, de délután az euró dollárhoz képesti erősödését a forint is lekövette. Az izraeli válaszcsapás hírére a befektetők ismét kockázatkerülő üzemmódba kapcsoltak.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×