Megváltoztatták a március 15-re szóló előrejelzést

InfoRádió
2017. március 13. 19:58
A következő napokban erősödik a nappali felmelegedés, szerdán, március 15-én kicsit eshet az eső - mondta az InfoRádióban az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa. Jenki Szilvia hozzátette, a hétvégén ismét hidegfrontra kell számítani.

Kedden a több-kevesebb napsütés mellett erőteljes gomolyfelhő-képződésre számíthatunk, helyenként kisebb záporeső előfordulhat, de a mennyisége nem lesz számottevő - jelezte az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa. Jenki Szilvia hozzátette, az északi, észak-nyugati szél többfelé megélénkül, a hőmérséklet két-három fokkal meghaladja az ilyenkor szokásosat, a kora délutáni órákban 11-12 fok közé melegszik a levegő.

Változékonyabbá válik

A következő napokban egy-két fokkal erősödik a nappali felmelegedés, 12-13 fok lesz a jellemző kora délutáni hőmérséklet, de kicsit változékony lesz az időjárás.

A korábbi hírekkel ellentétben a március 15-i ünnepre a Meteorológiai Szolgálat nem ígér felhőtlen napos időt.

„Szerdán észak felől egy nedves léghullám éri el a Kárpát-medencét, számottevő csapadékot nem okoz, de az InfoRádió vételi körzetében is előfordulhat kisebb záporeső.”

Hétvégén megint eshet

A hétvégén egy nedvesebb légtartalmú hidegfront érkezik, erősen megnövekszik a felhőzet és többfelé számítani kell záporesőre, elsősorban szombat délelőtt és vasárnap délután. Estétől észak felől szakadozik majd fel a felhőzet.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Kellemes hőfok, de eső is várható
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást