eur:
394.22
usd:
365.03
bux:
65450.5
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Új okmány lesz a kormány új születésnapi ajándéka

Új okmány lesz a kormány új születésnapi ajándéka

A belügyminiszter egy parlamenti kérdésre adott válaszából derült ki, miért változtatták meg a jogosítványok meghosszabbításának az időpontját. Minden okmányunk a születésnapunkon jár majd le a jövőben.

Mint megírtuk, egy új jogszabálynak köszönhetően a meghosszabbított jogosítvány a jövőben nem az eddig megszokott öt vagy tízéves orvosi alkalmassági engedély időpontjáig, hanem a jogosítvány tulajdonosának az azt megelőző legutolsó születésnapjáig lesz érvényes. Szélsőséges esetben ez akár 11 hónappal is megrövidítheti az öt, vagy tízéves időszakot. Ennek ellenére a jogosítvány meghosszabbításának költsége nem változik.

Pintér Sándor belügyminiszter a szocialista Hiller István írásbeli kérdésére, amely azt firtatta, mi indokolta a változást, azt írta válaszában, hogy "a 2017. január. 1-jén hatályba lépett jogszabályi rendelkezések egységesen a polgár születési idejének hónapjával és napjával megegyezően állapítják még a személyazonosító okmány és az úti okmány érvényességi idejét. Ezzel összhangban került sor a vezetői engedélyek érvényességi idejének – orvosi érvényességi időn belül – a jogosult születésnapjával megegyező megállapítására."

A módosítások eredményeképpen valamennyi, személyazonosításra is alkalmas okmányérvényességi ideje – a könnyebb ügyintézés érdekében –

az ügyfelek születésnapján jár le,

ezzel elősegítve az okmányok érvényességi idejének nyomon követhetőségét.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×