eur:
394.29
usd:
370.2
bux:
0
2024. április 23. kedd Béla
Már Hajdú-Biharban is terjed a kanyaró

Már Hajdú-Biharban is terjed a kanyaró

Újabb kanyarós esetről szerzett tudomást a hvg.hu, méghozzá nem Makón, hanem az ország másik csücskében, a Hajdú-Bihar megyei Hajdúhadház-Tégláson. A lap szerint román kamionosoktól kapta el a magyar férfi a fertőző betegséget.

Román kamionosok gumiját szerelte – vesztére – az a férfi, akinél ezt követően kanyaró tüneteit diagnosztizálták Hajdóhadház-Téglás körzetében – állítja a Hvg.hu. A férfi rosszul lett, orvost kellett hívni hozzá, majd mentővel szállították a debreceni Kenézy Gyula Kórház és Rendelőintézet fertőző osztályára. A kórház infektológia osztályán azonban nem tudták megerősíteni az információt.

Lázár János, a Miniszterelnökség vezetője pont csütörtöki tájékoztatóján beszélt arról, hogy a szerda délutáni adatok alapján eddig 29 kanyarógyanús megbetegedést jelentettek, ami egészségügyi dolgozókat és civileket is érint, de ez a szám még változhat. Azt is elmondta, hogy a makói kórházban - ahol először jelent meg a betegség - vélhetően egy romániai beteg miatt kezdődött a fertőzés.

Eddig 29 kanyarógyanús megbetegedést jelentettek, ami egészségügyi dolgozókat és civileket is érint - közölte Lázár János, a Miniszterelnökség vezetője csütörtöki sajtótájékoztatóján. A megbetegedettek számával kapcsolatban csütörtök délután várható újabb adat - tette hozzá a miniszter.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Telefonon egyeztetett Volodimir Zelenszkij ukrán elnök és Joe Biden amerikai elnök a készülő, 61 milliárd dolláros amerikai fegyvertámogatási csomagról. Az amerikai kormány mérlegeli annak lehetőségét, hogy katonákat küldjenek Ukrajnába, tanácsadói szerepkörben. Szergej Lavrov orosz külügyminiszter egy konferencián azt mondta: megugrott a közvetlen összecsapás lehetősége Oroszország és a Nyugat közt, amely atomháborúhoz is vezethet. Közben az orosz haderő növeli a nyomást Csasziv Jaron, illetve az Avgyijivkától keletra található védvonalakon. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×