eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Rendkívüli képek: látványos tűzoltóakció az Árpád hídon

Aceton szivárgott egy teherautóból az Árpád hídon, a veszélyhelyzetet a katasztrófavédelem hárította el, majd a honlapján látványos képeket is közölt a rendkívüli akcióról.

Veszélyes anyagot szállító teherautó ezer literes aceton tartálya sérült meg és a benne lévő fokozottan robbanásveszélyes anyag folyt az úttestre az Árpád híd Budáról Pestre vezető úttestén a Népfürdő utca után.

A teherautó vezetőjét, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság Doktorszolgálata megvizsgálta, és megállapította, hogy nem sérült meg. A fővárosi hivatásos tűzoltók nagy erőkkel vonultak a helyszínre. Áramtalanították a járművet, majd veszélyességi zónát jelöltek ki a veszélyes anyagot szállító teherautó ötven méteres sugarú körzetében, egy a közelben álló irodaházban pedig elzárkóztatást rendeltek el.

A fővárosi tűzoltók a tartály egy részét, mintegy 300-400 liter anyagot kármentesítő edénybe fejtettek át, majd úgy mozdították el az ezer literes megrongálódott tartályt, hogy abból az aceton nem tudott folyni. A mentést a Katasztrófavédelmi Műveleti szolgálat irányította.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×