eur:
393.13
usd:
367.05
bux:
65939.26
2024. április 24. szerda György
Molnár Gyula: Még zárójelben vannak a beszélő fejek

Molnár Gyula: Még zárójelben vannak a "beszélő fejek"

A Magyar Szocialista Párt kész egyeztetni az ellenzék többi szereplőjével a közös jelöltekről - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában az MSZP elnöke. Molnár Gyula a Momentum Mozgalomról azt mondta, a változást akaró pártoknak jelenthet konkurenciát.

A Magyar Szocialista Pártnak lesz egy listája az általa ajánlott jelöltekről, erről kész a párt egyeztetni az ellenzék többi szereplőjével – mondta Molnár Gyula.

 „Van egy viszonylag világos tételsorunk és készen állunk a 106 helyen tárgyalni. Van kész 106-os ajánlati listánk. Olyan emberek, akik tudják, hogy ők jelölt-jelöltek, és azt is, hogy róluk még tárgyal a pártvezetés.”

 Az MSZP elnöke Gyurcsány Ferencről és a Demokratikus Koalícióról azt mondta, a párt szavazóin múlik, hogy a korábbi miniszterelnököt alkalmasnak tartják-e a kormányváltásra.

Mennyit hoz és visz Gyurcsány Ferenc?

 „Ha van egy politikus, akinek az elfogadottsága 18 százalék, akkor az azt is jelenti, hogy az elutasítottsága meg 82. Azt is lehet tudni,

nem jött még el az a pillanat, amikor az emberek úgy gondolják, vissza akarnak menni a 2010 előtti világhoz, mert az milyen klassz volt.

A DK szavazóinak és vezetőinek végig kell azt gondolni, hogy Gyurcsány Ferenc mennyit hoz és mennyit visz.”

"Beszélő fejek"

Molnár Gyula arról is beszélt, az úgynevezett árnyékkormány felállítása csak a jövőben várható.

„Meg is volt a csapat, az volt a terv, hogy januárban-februárban szakmai konferenciákon és pártos rendezvényeken néhány embert meg fogunk jobban jelölni, külső szakembereket is. Az történt, hogy január elején, amikor az elnökség támogatta Botka Lászlót, arra kért, hogy ezt a gondolatot tegyem zárójelbe. Így tettem, azzal, hogy ennek ellenére belátható időn belül fognak látni majd „beszélő fejeket”, akik szakpolitikai kérdésekben markánsabban és gyakrabban fognak megjelenni.

Botka Lászlónak van mozgástere abban, hogy a saját szempontjaiból arcokat jelöljön.”

 Az MSZP elnöke kiemelte, hogy

a párt vezetése és Botka László között összhang van

a szakértők és szakpolitikusok megnevezésében.

Molnár Gyula: Még zárójelben vannak a beszélő fejek

 A Momentum Mozgalom megjelenése a változást akaró pártoknak jelenthet konkurenciát - vélekedett az MSZP elnöke. Molnár Gyula szerint a most párttá alakult Momentum egy konzervatív liberális párt.

 „Úgy látom, hogy ez inkább egy konzervatív liberális képződmény. Egy szempontból lesz rossz nekünk, a szélesebb politikai családunknak, hogy valójában a változást akarók egy részét meg fogja tudni szólítani, akik azt mondják: eddig és ne tovább.

Amit eddig láttam tőlük, az nem baloldali, nem érzem azt, hogy a mi pályánkon mozognának.

Sokkal inkább az Együttnek és bizonyos szempontból, ha az idő ad nekik esélyt, a Fidesznek lesz probléma.”

Voltak már más próbálkozások is

Az MSZP elnöke kiemelte, hogy voltak már a Momentumhoz hasonlóan lendületesen induló politikai formációk.

 „Volt már olyan, hogy Lehet Más a Politika, volt már olyan, hogy Együtt - Párbeszéd Magyarországért, mindig azt vártuk, hogy a politikát felfrissíti, új stílust, új lehetőséget hoz. Minket is arra inspirál, hogy gondoljuk át a saját dolgunkat, aztán kiderül, hogy ennél bonyolultabb a politika és az ország is.”

Molnár Gyula arról is beszélt, hogy a következő hetekben-hónapokban dől el, hogy a Momentum mennyire lesz meghatározó politikai szerepe.

 „Az idő el fogja dönteni, hogy ennek van valóban valamilyen helye, terepe, ami tartósan meg tud maradni.

Az igazság pillanata most fog következni.

Mi egy olyan baloldali terepet próbálunk elfoglalni, ahol a momentumos mondatoknak nincsen semmilyen fajta ütközése.”

 A pártelnök szerint a Momentum is olyan témákat hoz szóba, amelyeket a már meglévő ellenzéki pártok is, ebben kellene újat mondani a szervezet tagjainak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Kína javára végzett kémtevékenység gyanújával vettek őrizetbe egy embert a karlsruhei szövetségi főügyész utasítására. Az eset különbözik a korábbi háromtól, ezúttal ugyanis egy parlamenti párt európai parlamenti képviselőjének legközelebbi munkatársáról van szó. Kína berlini nagykövetsége visszautasította a vádakat.

A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában - szakértők az Arénában

A lengyelországi önkormányzati választások után mindkét politikai oldal győztesnek vallhatja magát – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Mitrovits Miklós történész és Dobrowiecki Péter, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője, két Lengyelország-szakértő volt a vendége. A beszélgetésben szó esett Donald Tusk Európa-politikájáról és Jaroslaw Kaczynski utódlásának kérdéséről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Hangulatjavulással indult a hét a tőzsdéken, tegnap világszerte felpattantak a tőzsdék a korábbi hetekben tapasztalt esés után. A momentum a mai nap kitartott, Ázsiában nagyrészt emelkedtek a vezető részvényindex és Európában is határozott emelkedést lehet látni, valamint az USA-ban is folytatódott az erősödés. Közben felpörögtek az események mind makrogazdasági, mind gyorsjelentési fronton: itthon az MNB kamatdöntést tartott, és a nap folyamán sorban érkeztek a BMI adatok Európából és az Egyesült Államokból; közben a befektetők a vállalati gyorsjelentésekre figyelnek, a Spotify árfolyama például nagyot ugrott a vártnál jobb eredmények után, de a zárás után érkezik majd a Tesla is, amelyről még a jelentést megelőzően technikai elemzést készítettünk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×