eur:
394.31
usd:
369.55
bux:
65208.27
2024. április 19. péntek Emma

Jön a hosszú hétvégék éve

Ha a parlament megszavazza, nagypéntek már idén munkaszüneti nap lehet. Így összesen 11 munkaszünetnek számító ünnepnap lesz Magyarországon. Ráadásul 2018-ban minden munkaszüneti nap úgy jön ki, hogy feltehetően megadják hosszú hétvégének, így összesen kilenc három- vagy négynapos hétvégénk lehet.

A nagypéntek munkaszüneti nappá nyilvánítása egyben egy négynapos hosszú hétvégét is jelent majd minden évben. Hosszú hétvégékből idén csak öt lesz ugyan, de a jó hír az, hogy 2017-ben a hosszú hétvégéken az ünnepnapok mind hétfőre (december 26. keddre) esnek, vagyis egyetlen napot sem kell idén előre ledolgozni, így nem lesz rövid hétvége szombati munkával. Ráadásul a nagypéntekkel együtt az öt hosszú hétvégéből kettő (húsvét és karácsony) nem három-, hanem négynapos - írja az Origo.

2018-ban pedig igazi kuriózum lesz, ugyanis minden munkaszüneti nap úgy jön ki, hogy feltehetően egyben hosszú hétvége is lesz. Így

összesen kilenc hosszú hétvégére számíthatunk,

ha az év utolsó napját is beleszámítjuk, akkor tízre. (Bár a végleges miniszteri rendelet majd csak a második félévben várható.) Négy hosszú hétvége biztos, mert az ünnepnap hétfő vagy péntek lesz, hat pedig keddre vagy csütörtökre esik, így az eddigi gyakorlat szerint valószínűleg ezeket is kibővítik hosszú hétvégére. Persze ezeket a beiktatott pihenőnapokat a gyakorlatnak megfelelően majd valamelyik szombaton le kell dolgozni.

A 2018-as hosszú hétvégék közül március 15., húsvét, október 23. és november 1. is négynapos hétvége lehet, a karácsony pedig ötnapos lesz.

Címlapról ajánljuk
Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt.
VIDEÓ
Izrael megtámadta Iránt - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Izrael megtámadta Iránt - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Péntekre virradóra megtörtént Izrael válaszcsapása Irán ellen, ennek hatására komoly esést láthattunk az Ázsiai piacokon, és kilőttek a nemesfémek, valamint az olaj is. Ezt követően az európai és amerikai tőzsdéken ugyan a kezdeti aggodalmakat követően nagyobb esés volt várható, a nyitásra azonban jelentősen javult a hangulat. Alapvetően az egész héten rossz hangulat uralkodik a világ tőzsdéin, az izraeli válaszcsapást már beárazták egy bizonyos mértékig a piacok.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×