eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

A Z-generáció szerint a munkahely nem munkából és helyből áll

Barátkozós főnököt, rugalmas munkaidőt és magas fizetést szeretnének a Z-generáció tagjai egy online gyorsfelmérés szerint. A kutatásából kiderül: az 1996 után születettek mindezért cserébe kreativitást, lendületet és tanulékonyságot nyújtanának.

A felmérésből az derült ki, hogy a Z-generáció tagjai elsősorban

törődést várnak el a leendő főnöküktől

– mondta el Tóth Gergely. A Future Work Fesztivál alapítója hozzátette, míg külföldön inkább azt szeretnék, ha felnézhetnek, tanulhatnak a főnöktől, aki inspirálja is őket, Magyarországon ez a korosztály a szülői viszonyhoz hasonlítja a vezetővel való ideális kapcsolatukat.

„Érdekes, hogy a Z-generáció mit ajánl a munkahelyüknek:

lendületet, pontosságot, tanulékonyságot, fejlődést és főleg kreativitást.”

A munkaidőre vonatkozó elképzeléseikben egyértelműen látszik, hogy ők már a digitális korban nőttek fel – jelezte a Future Work Fesztivál alapítója.

„Körbevették őket a digitális kütyük, ennek megfelelően sokkal lazábban tekintenek a világra, és a munkához való viszonyuk is hasonló: sokan rugalmasabban szeretnének dolgozni.

A munkahely szóból csak a munka és a hely tűnik el.”

Tóth Gergely elmondta, nem szeretik az egyetlen irodát. Nem otthon egyedül dolgoznának, véleményük szerint inkább társaságban, csoportban, közösségi irodákban, akár kávéházban működnének igazán jól. A Future Work Fesztivál alapítója jelezte, a fizetési elvárásaik kicsit közelítenek a realitáshoz.

„A válaszaik szerint a gyakornoki pozíciókra vonatkozóan 20-30-50 százalékkal magasabbak az elvárásaik, mint amit kapnak. Ez azt mutatja, hogy még nincs tapasztalatuk, másrészt pedig azt, hogy

optimistán és pozitívan állnak a világhoz.”

Tóth Gergely elmondta, a felmérésből látszik, hogy ezeknek a fiataloknak egy része még nem tudja pontosan, milyen irányba menne tovább. Ez azért is nehéz, mert a technológiai fejlődés miatt nem is lehet biztosan tudni, milyen szakmák lesznek 5-10-20 év múlva – tette hozzá a Future Work Fesztivál alapítója.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

A világbajnok BMX freestyle-os néhány évre abbahagyta a versenyzést, de amikor a sportága bekerült az olimpiai programba, hamar visszatért. A népszerű influenszer az InfoRádióban elmondta: a BMX freestyle-ban nem lehet előre jósolni vagy esélyeket latolgatni, sok tényezőtől, körülménytől függ, hogy sikerül egy-egy verseny, de a kvótaszerzés lesz a célja a júniusi, budapesti olimpiai selejtezőn.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×