eur:
393.52
usd:
368.06
bux:
65887.63
2024. április 23. kedd Béla

Politikai árvának tekinti magát a Momentum

Megvizsgálja a Momentum Mozgalom (MoMo), hogy Paks 2-vel kapcsolatban is indítsanak-e aláírásgyűjtést – ezt mondta a Magyar Időknek Fekete-Győr András, a szervezet elnöke, aki az atomerőmű ügyét is olyan fontos kérdésnek nevezte, amit már régen meg kellett volna vitatni a társadalommal.

Nem cáfolta a Magyar Időknek a Momentum Mozgalom (MoMo) elnöke, hogy Paks II ügyében is szerveznek aláírásgyűjtést.

Ezzel kapcsolatos kérdésükre Fekete-Győr András azt mondta:

"Az erőmű ügyét meg kellett volna vitatni a társadalommal, ez éppen olyan téma, mint az olimpia.

Azt, hogy erről lesz-e népszavazás, most nem tudjuk megmondani. Ezt is a kormánynak kellett volna kiírnia; jelentős ügy, amivel kapcsolatban nagyon jó pró és kontra érvek vannak. Fontos kérdés, hogy atomenergiára szeretnénk építeni az energiabiztonságunkat vagy pedig megújuló energiaforrásokra – hangsúlyozta a MoMo elnöke.

Szerinte azt is a társadalommal kellett volna megvitatni, hogy kivel kötjük meg a szerződéseket az atomerő- műblokkok megépítésére.

Amikor arról érdeklődött a lap, indul-e a témában aláírásgyűjtés, úgy reagált, megvizsgálják ennek lehetőségét.

A MoMo elnöke beszélt a párttá alakulásról is.

Arra is kitért, hogy míg egyesek szerint az SZDSZ ifjúsági tagozatát, mások szerint az 1988-as Fideszt alakították újjá, magukat politikai árváknak tekintik, akik nem tartoznak egyik oldalhoz sem.

"Ártatlanul jöttünk a politikába, nem foglalkozunk bal- vagy jobboldallal,

ezt meghaladtuk, más kihívásokat kell keresnie a nemzetnek. Nem szabad szétforgácsolódni azzal, hogy ki bal- vagy jobboldali" – tette hozzá.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Atomjaira szedte az Európai Bizottság a kormány gazdaságpolitikáját, borulási kockázatokra figyelmeztetnek

Atomjaira szedte az Európai Bizottság a kormány gazdaságpolitikáját, borulási kockázatokra figyelmeztetnek

Számos sebezhetőséget azonosított az Európai Bizottság a magyar makrogazdasági kilátásairól szóló részletes elemzésében. Kockázatosnak látják a még mindig erősödő árnyomást, a jelentős külső és kormányzati finanszírozási igényeket, valamint a kínai beszállítói láncok miatti geopolitikai helyzet esetleges változását. Az új egyensúlytalansági jelentésében az uniós végrehajtó testület óva inti a kormányt attól, hogy visszatérjen a magasnyomású gazdaságpolitikához, valamint felróják, hogy a monetáris transzmissziót is akadályozták a kabinet korábbi döntései.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×