eur:
394.53
usd:
370.39
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Veronai buszbaleset: műtétek sorozata vár a most hazahozott sérültre

Veronai buszbaleset: műtétek sorozata vár a most hazahozott sérültre

Hazahozták Olaszországból a veronai buszbaleset egyik, súlyos égési sérüléseket szenvedett sérültjét, akit most már a budapesti Honvédkórházban ápolnak - közölte Tamás Róbert, az intézmény orvosigazgatója. Hozzátette: a másik kint ápolt sérültnek a kómából való felébresztése is folyamatban van.

A veronai buszbaleset ötödik sérültjét légi mentővel hozták Ferihegyre, és mentőautó szállította a Honvédkórházba - mondta el az InfoRádiónak Tamás Róbert, az intézmény orvosigazgatója.

"A kinti kórházban, az utazás alatt és itt a kórházban is

stabil állapotban volt a sérült, kommunikálni lehetett vele.

Kérdésekre tud válaszolni, de nagy valószínűséggel az utazás megviselte, ezért a családtagokat is csak akkor fogadhat, ha megtörtént a kórházi fogadása" - mondta Tamás Róbert, hozzátéve, hogy arról nincs információja, hogy a rendőrség meghallgatta-e a sérültet, mert az ő feladatuk  a gyógyítás.

Veronai buszbaleset: műtétek sorozata vár a most hazahozott sérültre

A várható gyógykezelésről úgy nyilatkozott, a testfelületének hatvan százalékán szenvedett el égési sérülést a beteg, kint elkezdődtek már a műtétek, de biztos, hogy

elhúzódó gyógyulásra és többszörös műtétekre lesz majd szükség. 

"Először azt kell kideríteni, hogy csak a bőr-, vagy az alatta lévő szövetek is sérültek-e, és ennek ismeretében tudunk csak arról nyilatkozni, hogy milyen gyógykezelést tervezünk" - felelte arra  a kérdésre, hogy bőrátültetésre lesz-e a szükség.

A másik, még Veronában kezelt sérültről a Honvédkórház orvosigazgatója azt a tájékoztatást kapta, hogy az állapota stabil, a gépről  már próbálják őt levenni, de nagyon súlyos koponyasérülése volt, ezért csak a jövő hét első felében várható döntés arról, hogy mikor tudják őt is hazaszállítani. 

"Megkezdődött a felébresztése, de a fejsérülése miatt vissza kellett helyezni a gépre,

és most a folyamatos monitorozása és ellenőrzése van folyamatban" - mondta Tamás Róbert, és azt is ismertette, hogy a korábbi sérültek közül kettő folyamatosan kórházi kezelésre szorul, egy fiatalembert pedig, akinek csuklótörése miatt volt korábban műtéte, a hét elején visszavettek, és rajta is bőrátültetést hajtottak végre. Most ő is a kórházban van, és az állapota kielégítő.

Január 20-án éjjel az olaszországi Verona közelében szenvedett balesetet egy magyar fiatalokat szállító busz, tizenhatan meghaltak, huszonhatan megsérültek. A buszon többségében a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium tanulói, volt diákok, tanárok és egyikük családja utazott. 

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×