Orbán Viktor: lesz megoldás a neonáci rendezvények törvényes megakadályozására

Infostart
2017. február 15. 08:28
A kormánynak célja, hogy valamennyi állami vezető részesüljön államtudományi képzésben - jelentette ki a kormányfő egy lapinterjúban. Orbán Viktor kedden a Mazsihisz elnökének azt mondta, a szaktárca megtalálja a törvényes megoldást a neonáci rendezvények megakadályozására.

Minden területi vagy központi szerv vezetőjének államtudományi képzésben kellene részesülnie – mondta Orbán Viktor a Nemzeti Közszolgálati Egyetem lapjának nyilatkozva. A Bonum Publicum magazinnak a kormányfő úgy fogalmazott, az államtudományi képzés átalakításával olyan közigazgatási tisztségviselőket kell képezni, akik a szakmai tudásuk mellett elkötelezettek a nemzeti érdek képviselete, a morális tartás és a köz szolgálata iránt.

"A szemünk előtt tehát egy olyan állam képe lebeg, amely erős, méltányos és tisztelhető, mert minden szegletében a közérdeket rendeli a magánérdek elé".

A kormányfő kedden délután a 2017-ben elvégzendő közös munkáról, a magyarországi zsidóság problémáiról, terveiről, többek között az egyházi intézmények fejlesztéséről tárgyalt Heisler Andrással, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége elnökével. A megbeszélésen szóba került a hétvégi neonáci rendezvény ügye is, amelyet a Mazsihisz elnöke elfogadhatatlannak nevezett. A tájékoztatás szerint a felek megállapodtak abban, hogy - a korábbi évek gyakorlatának megfelelően - a Belügyminisztérium megtalálja a törvényes megoldást az ilyen események megakadályozására.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Orbán Viktor: lesz megoldás a neonáci rendezvények törvényes megakadályozására
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást