eur:
395.46
usd:
372.4
bux:
65428.99
2024. április 16. kedd Csongor
Török Gábor: a kormányváltás igénye még nem elegendő

Török Gábor: a kormányváltás igénye még nem elegendő

Nem elég azt mondani a választóknak, hogy Orbán Viktort le kell váltani; azt is meg kell nekik mondani, hogy kire váltsák le a miniszterelnököt - fogalmazott Török Gábor az InfoRádió Aréna című műsorában. A politikai elemző szerint a Fidesz számára egyedül az lehet veszélyes, ha a baloldal minden egyéni választókerületben egyetlen egy és esélyes kihívót indítana a kormánypárti jelölt ellen.

Ma mindenki azt gondolja, hogy a 2018-as választás eldőlt – mondta Török Gábor az InfoRádió Aréna című műsorában. Ám a politikai elemző szerint ez nem feltétlenül igaz.

„2018 tényleg eldőlt, ha csak a pártpreferenciákat nézzük. De ha azt vizsgáljuk, hogy a teljes magyar választókorú közönség közel fele akarja a kormány távozását, és ebben sikerülne valakinek valamilyen egységet teremteni, vagy közös gondolatot megfogalmazni, akkor lenne esély, hogy ezt létrehozza. Ma azonban pont ez hiányzik” - fejtette ki.

Török Gábor szerint önmagában a kormányváltás igénye még nem elegendő a választók meggyőzéséhez.

„A választók felteszik azt a kérdést, hogy kik váltsák le Orbán Viktort, és ki jöjjön helyette –

ebben a kérdésben nincs közös megállapodás. Márpedig amíg nincs, addig nem lesz kormányváltás”

- vélekedett.

A politikai elemző úgy látja, hogy a Fidesz számára csak az jelentene veszélyt, ha az ellenzék mind a 106 egyéni választókerületben esélyes kihívót indítana a kormánypárti jelölt ellen.

„Jelentős számban lesznek olyan körzetek, ahol többségben vannak a kormányváltást kívánók. Ez nem egy politikai erőt jelent, de lehet, hogy annyi egyéni választókerületet el tud venni a Fidesztől, hogy a kétharmad közelébe mért párt az abszolút többséggel is nehezen birkózzon meg” - emelte ki.

Török Gábor szerint egyébként sok baloldali politikus nem hisz a kormányváltásban, ezért az ellenzéki egység megteremtése helyett inkább a saját érdekeivel, illetve pártja szempontjaival foglalkozik.

A teljes interjút ide kattintva hallgathatja meg.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.17. szerda, 18:00
Vágujhelyi Ferenc
a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×