eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Lelki fröccsöket oszt a magyar rendőrség

Egy merőben új programot dolgozott ki a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya, amelynek bemutatóját a hétvégén tartották Szolnokon, a TaliFish Teaház és Clubban.

A tapasztalat azt mutatja, ha valakinek segítségre van szüksége, azt sokszor nem meri elmondani. A segítségre szoruló nem mer megnyílni embertársai felé, így a probléma megoldatlan marad. Ennek az oka gyakran a következményektől való félelem, illetve az, hogy nem tudják a bajbajutottak, kihez is fordulhatnának.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya új programja erre kínál egyfajta megoldást. A „Lelki fröccs” elnevezésű kezdeményezés alapja, hogy az együttműködő szórakozóhelyeken a rendőrség olyan kapcsolati lehetőséget teremt a segítségre szorulók és a segítő szervezetek között, amely során megoldást találhatnak az adott problémára. Akár lelki eredetű, akár egy konkrét jogsértésről legyen szó, a teljes diszkréció megóvja a bajban lévőt a további sérülésektől és hathatós megoldást kínál, hiszen közvetlen kapcsolat alakulhat ki a bajbajutott és a segítő szervezet között. A program a telefonos elérhetőség mellett - amelyet például lelkisegély esetén kérhet - a személyes kontakt lehetőségét is megteremti.

Akinek szüksége van rá, az asztalokra elhelyezett fehér és vörös "lelki fröccs" feliratú kártyákon megtalálhatja a fontosabb telefonszámokat és elérhetőségeket - írja a police.hu.

A bűnmegelőzési szakemberek a Szer-telen Fiatalokért Szolnok Közhasznú Egyesülettel közösen szervezett színes program keretében 2017. február 11-én mutatták be a „Lelki fröccsöt”, amelyen Nagy Géza Kristóf mentálhigiénés szakember is jelen volt, lehetőséget teremtve az érdeklődőknek arra, hogy személyesen tegyék fel kérdéseiket. Többen éltek is a lehetőséggel. A rendőrség jelenlévő képviselőitől elsősorban bűnmegelőzési témában kérhettek segítséget az érdeklődők.

Címlapról ajánljuk
Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×