eur:
394.08
usd:
365.23
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Védőfelszerelés és biztosítás - ezek a síelés nélkülözhetetlen kellékei

Védőfelszerelés és biztosítás - ezek a síelés nélkülözhetetlen kellékei

Mindenképpen használjunk védőfelszereléseket, ha síelni megyünk, a sisak például életet menthet - mondta az InfoRádiónak Molitorisz Dániel, a Péterfy Sándor utcai Kórház-Rendelő Intézet és Baleseti Központ ortopéd traumatológus szakorvosa.

Védőfelszerelés nélkül egyáltalán nem tanácsos síelni, Ausztriában már szinte csak ezekkel engednek a pályára – mondta el a Péterfy Sándor utcai Kórház-Rendelő Intézet és Baleseti Központ ortopéd traumatológus szakorvosa.

Védőfelszerelés és biztosítás - ezek a síelés nélkülözhetetlen kellékei

Molitorisz Dániel hozzátette: „még mindig nagyon sokakat látni bukósisak nélkül síelni, kifejezetten nagyokat lehet esni, én is estem, ha nem lett volna sisakom, komoly problémám lett volna. Vegyük komolyan, hogy

a bukósisak életet menthet.”

A szakorvos jelezte, egyre jobbak a tapasztalatok a gerinc- és fenékvédőkkel, ezeket is érdemes használni, mert megelőzik a sérüléseket, illetve csökkentik azok súlyosságát.

Nagy sebesség - nagy esés

Síelésnél nagyenergiájú sérüléseket lehet szenvedni, mivel nagy a sebesség, nagyot lehet esni. Sokszor sérül a csukló, a váll, a lábszár és előfordulnak hasi és medencesérülések – sorolta Molitorisz Dániel.

Védőfelszerelés és biztosítás - ezek a síelés nélkülözhetetlen kellékei

„Ha egy esés után nem tudunk egyből fölkelni, úgy érezzük, baj van, keressük meg a pályán lévő fenntartókat, akik szaksegítséghez juttatnak. Gyerekeknél arra kell figyelni, hogy ők nem biztos, hogy el tudják mondani, mi történt, mi és mennyire fáj.”

A Péterfy Sándor utcai Kórház-Rendelő Intézet és Baleseti Központ ortopéd traumatológus szakorvosa hangsúlyozta, külföldi ellátás során mindenképpen ajánlott elkérni a képalkotókkal készített leleteket, mert segítenek az itthoni kezelésben. A röntgenképeket ma már CD-re írják, ha elmarad, kérdezzünk rá.

„Biztosítás és annak egy példánya nélkül ne induljunk el síelni!” - hívta fel a figyelmet Molitorisz Dániel.

A közelmúltban egy felmérés azt vizsgálta, hogy a síelés vagy a snowboardozás a veszélyesebb.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 21:46
×
×
×
×