eur:
395.37
usd:
372.09
bux:
65428.99
2024. április 16. kedd Csongor

Hadházy: "a prostituált sajtó" sikerpropagandát harsog

Az LMP társelnökei szerint Magyarországra rátelepedett a régi, lejáratódott politikai elit, de pártjuk a választóvonal, amely a jövő kormánya lehet, amellyel az országnak esélye van cselekedni.

Erről a párt társelnökei, Szél Bernadett és Hadházy Ákos beszéltek szombaton, budapesti évértékelőjükön, hangsúlyosan szólva arról, hogy gyökeresen más irányt kell adni az országnak, mint amerre a rendszerváltás óta haladt. 

A mintegy száz ember, az LMP vezetői és szimpatizánsai előtt megtartott beszédében Szél Bernadett kijelentette: Orbán Viktor miniszterelnök alkalmatlan arra, hogy szuverénné tegye Magyarországot.

A társelnök a nap legfontosabb feladatának a magyarországi olimpiai pályázat elleni aláírásgyűjtést nevezte. A rendszerváltásig visszatekintve pedig úgy értékelt: sokan érezhetik úgy, hogy hiába ért véget a jogfosztás, nem kaptak megfelelő kárpótlást. Ma már azonban a rendszerváltás utáni évekért is kárpótolni kell - mondta  -, mert túl sokan lettek a vesztesei.

"Arról volt szó, hogy beleszólhatunk, hogy egy közösséget alkotunk", de az azóta hatalmon lévők ezt csak magukra értették, és amire azt mondták, hogy közös, azt ellopták - jelentette ki. 

A választók emiatt elfordultak az öncélúvá vált politikától, az LMP célja ezért az, hogy minél több embert hívjon vissza oda.

"Magyarországnak ma idealistákra van szüksége, olyanokra, akik nem fogadják el, hogy a dolgokat nem lehet megváltoztatni" - tette hozzá, hangsúlyozva: az LMP a régi világ ellenzéke, de hisz abban, hogy a jövő kormánya. 

Szél Bernadett a legfontosabb feladatok közé sorolta a dolgozói szegénység felszámolását, a hazai vállalkozások megerősítését valamint az oktatás és az egészségügy rendbetételét. Az LMP a nők és mindazok pártján is áll, akik nem fogadják el, hogy hátrányban legyenek az országukban, és sikeressé akarja tenni a vidéket is, amelynek felemelkedését a kis gazdaságokban látja - fűzte hozzá. 

Hadházy Ákos arról beszélt, hogy Orbán Viktor miniszterelnök 2017-re "csendet akar", ezt szolgálják a propagandájukat ordító médiumok is, amelyek arra készülnek, hogy lejárassanak politikai ellenfeleket, így például őt is. A kormányfő szerinte nem akar olyan újságokat, tévéket, amelyek beszámolnak a lopásokról,  az általa kitartott "prostituált sajtó" pedig "idióta sikerpropagandát" harsog. 

A politikus ugyanakkor azt üzente: nem lesz csend, az emberek ugyanis a legsötétebb kommunista időkben is tudták az igazságot. 

Pártja sorsfordító választásra készül, ami azonban nem lesz tisztességes, hiszen az ellenzék forrása töredéke a kormányénak, és több százezer külföldön élő magyart zárnak ki a választásból - mondta. 

Hadházy Ákos szerint a reménytelenség miatt az emberek és a társadalom is depressziós, és egyre többen látják be: a történelem legnagyobb szinten szervezett kormányzati lopássorozata zajlik. A korrupció azonban nem kivédhetetlen - hangsúlyozta. 

Úgy folytatta: a béreket is lényegesen jobban lehetne emelni, "csak nem kell hülyeségre költeni a pénzt".

Címlapról ajánljuk
Két spanyol csapat is bejuthat most az elődöntőbe

BL élőben
Két spanyol csapat is bejuthat most az elődöntőbe

Mind a két spanyol csapat is egygólos előnyről kezdi a visszavágót a BL-negyeddöntőben, hat napja a Barcelona Párizsban 3-2-re verte a PSG-t, az Atlético otthon, a metropolitanóban 2-1-re a Borussia Dortmundot. A mai két párból továbbjutók egymás ellen játszanak majd az elődöntőben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.17. szerda, 18:00
Vágujhelyi Ferenc
a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke
A Fehér Ház szertefoszlatta Zelenszkij reményeit, az ukrán segélycsomagról folyik a vita Amerikában – Híreink az ukrajnai frontról kedden

A Fehér Ház szertefoszlatta Zelenszkij reményeit, az ukrán segélycsomagról folyik a vita Amerikában – Híreink az ukrajnai frontról kedden

Republikánus törvényhozók azt javasolták, hogy próbáljanak meg egy csak Izrael támogatására vonatkozó törvénycsomagot elfogadni. A Fehér Ház hétfőn azonban megismételte, hogy Joe Biden amerikai elnök nem fog jóváhagyni egy önálló, egyedül csak Izraelt támogató finanszírozási törvényjavaslatot, a csomagnak Ukrajna támogatását is tartalmaznia kell. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök fölvetette, hogy a NATO-országok úgy segíthetnék az ukrán védekezést, ahogy tették azt Izraellel, de a Fehér Ház szerint a két ország esete teljesen más, az Egyesült Államok nem fog részt venni az ukrajnai harcokban.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×