eur:
395.21
usd:
370.95
bux:
65130.91
2024. április 19. péntek Emma

Orbán Viktor: öt nagy támadást kell az idén kivédeni

Orbán Viktor kormányfő 19. alkalommal tartott évértékelő beszédet.

A 2016-os év nem volt unalmas, és 2017 is érdekfeszítőnek ígérkezik – kezdte évértékelő beszédét Orbán Viktor.

A kormányfő szerint senki sem gondolta volna, hogy a nemzetközi politika úgy megváltozik, hogy beintenek a liberális eliteknek.

A globális liberális világrend azt hitte, hogy a nemzet örökre elveszett, de a történelem nem olvasta a nagyokosok írásait, hogy folyásiránya és medre kijelöltetett. A történelem nem tudott arról, hogy neki vége van, kampec. Feltette a kezét, még itt vagyok, és mutatnék néhány éles újdonságot. Kilépett a számára kijelöltetett mederből – fejtette ki a Várkert Bazárban.

A kormányfő szerint 2016-ban gőg és felsőbbrendűség jellemezte a világ vezetőit, de ezt sok helyen megelégelték az emberek. Erre a legjobb példa a Brexit, az amerikai elnökválasztás és az olasz népszavazás.

Akiknek nem jutott a globalizmus eredményeiből, azok fellázadtak, és visszakövetelik a nemzetek sokszínű világát – emelte ki.

Orbán Viktor úgy vélte, a jólét ellenére az Európai Unióban a jövő árnyékot vet a jelenre. Tavaly éles kontúrral rajzolódtak ki "a hadállások", a nemzetek fellázadtak a globalisták ellen, a középosztály fellázadt a vezetők ellen. Ez az EU-ban azt jelenti, hogy a szuverén országok állnak szemben az unionistákkal és a választók állnak szemben a brüsszeli bürokratákkal.

A kormányfő értékelése szerint az elégedetlenség azért fordult lázadásba, mert Európa nyugati felén és a tengerentúlon "beköszöntött a nyitott társadalmak korszaka", és megszületett politikai gondolatrendőrsége, a politikai korrektség.

Mi már túl vagyunk a lázadáson.

Talán elsőként lázadtunk fel 2010-ben - hangsúlyozta.

A kormányfő szerint az ország hét év alatt felépítette saját politikai-gazdasági rendszerét, amely "a mi testünkre szabott, a mi ízlésünk szerint való".

Magyarország "lázadására" példaként említette a Nemzetközi Valutaalap (IMF) "hazaküldését", a multinacionális vállalatok megadóztatását és a rezsicsökkentést.

Orbán Viktor kiemelte: bár az Egyesült Államok korábbi kormánya, Brüsszel és "ráadásul Berlin is" kihirdette, hogy nem szabad megállítani a migránsokat, a magyar kormány azonban ellenállt, kerítést épített, megállította őket, megvédve ezzel Magyarországot és "mellékesen Európát is".

"Az igazi menekülteket persze be fogjuk fogadni", azokat "akik az otthon elvesztett Európájukat majd nálunk akarják megtalálni" - fogalmazott.

Magyarország erősödik és fejlődik. Nem ajándékba kaptuk, ezért mi dolgoztunk meg

– emelte ki.

A kormányfő szerint Magyarországon a holnap nem vet árnyékot a mára. "A holnap miatt nincs okunk idegeskedni, a családok talpra fognak állni és anyagilag is össze fogják szedni magukat" - közölte.

Hozzátette: ha mindenki rendesen elvégzi a munkáját, betartjuk a törvényeket, nem lesz baj és minden évben mindenki előre léphet.

Az eredmények között említette, hogy az ígért egymillió munkahelyből 700 ezer megvalósult, béremelést adtak az egészségügyben és az oktatásban.

Öt nagy "támadás" kivédését tartja az idei év feladatának Orbán Viktor miniszterelnök, aki szerint ehhez új nemzeti politikára lesz szükség. Ezek közé sorolta, hogy Brüsszel meg akarja majd tiltani a rezsicsökkentést. Napirenden marad a migráció ügye is, a kérdés az lesz, hogy őrizetbe vegyék-e a migránsokat, amíg jogerős döntés nem születik róluk. Meg kell majd küzdeni a nemzetközi szervezetek felerősödő aktivitásával, az átláthatatlan külföldi befolyásolási kísérletekkel is. A negyedik és az ötödik "támadás"  az adópolitika és a munkahelyteremtő támogatások nemzeti hatáskörben tartását éri majd - fejtette ki.

A kormányfő arról is beszélt, hogy Magyarországnak végre sikerült átlépnie az önsajnálat kultúrájából a cselekvés kultúrájába. Mint mondta, a magyarok épp eleget szenvedtek a bizonytalan, tehetetlen, böszme vezetőktől, azoktól, akik mind azt magyarázták el, mit miért nem lehet. Az önsajnálat nagy istencsapása volt az országon, az volt a szocialista kormányzás kultúrája - magyarázta.

A jó kormányzás úgy viszi el a célhoz az embereket, hogy amikor a nép eléri célját, azt gondolja, nem is volt szükség a vezetőkre. Legyen 2017 olyan év - folytatta - , amelynek végén azt érezzük, ment ez, mint a karikacsapás - tette hozzá.

Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!
választás 2024

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×