eur:
393.16
usd:
368.4
bux:
66115.42
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Lánczi Tamás: Orbán kijelölte politikai ellenfeleit

Lánczi Tamás: Orbán kijelölte politikai ellenfeleit

Nagyon erős, de újdonságok nélküli beszédnek tartja Orbán Viktor évértékelőjét a Századvég vezető elemzője.

Egy klasszikus kormányzati beszéd volt egy évvel a választások előtt. Rendszerezte az eddigi kormányzati cselekvéseit és a jövőbeliekre vonatkozó gondolatait a miniszterelnök. Korábbi beszédeiben már elhangzottak a most hallott elemek, ilyen szempontból nem volt benne újdonság. Magabiztos, erős kormányfőt hallhattunk, az erejét az eddigi eredményei adják, és ma őt talán a legerősebb kormányfő Európában - mondta az InfoRádiónak Lánczi Tamás az évértékelő beszédről.

Érhető az elemző szerint, hogy - egy Gyurcsány Ferencnek történő odaszólás kivételével - nem is foglalkozott az ellenzékkel, mert a kormánypártok előnye a biztos pártválasztók körében jelentős, 50 százalék körüli. Ráadásul az ellenzék megosztott is.

Kijelölte a beszédben a politikai ellenfeleit, de azok nem belpolitikai ellenfelek, hanem külső ellenségek. Brüsszel, amellyel a kormány régóta harcol, illetve mellé felzárkóztak a Soros György által működtetett szervezetek.

A Brüsszel elleni harc erőteljesebb is lehet a kormányfő szerint, aki olyan szakpolitikai cselekvéseket jelölt meg, amelyek a magyar kormány cselekvési terét szűkíteni  akarják, és amelyek a kormányfő megítélése szerint a választók anyagi helyzetére és az ország helyzetére negatív hatást gyakorolhat.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Vágujhelyi Ferenc az Arénában: mostantól azonnal fellép a NAV az önrevízióval visszaélők ellen

Az önrevízióval visszaélők csalárd gazdálkodása miatt versenyelőnyre tesznek szert a becsületes gazdálkodókkal szemben, és ezt nem tudjuk megengedni – mondta Vágujhelyi Ferenc, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az szja-bevalllásokról, az eÁFA-rendszer előnyeiről, az idén kiemelten ellenőrzött területekről és arról is, hogy az adóhatósági büntetés miért hatékonyabb, mint a büntetőeljárási szankció.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×